Höyrylaivaretki Saimaalla 1.7.-3.7.2021

1.7.2021 20:00

Tammovesi

Höyrylaivaretki Saimaalle pe 1.7 – su 3.7.2021 

Laivaretki toteutetaan höyrylaiva Anterolla, jonka kotisatama on Puumalan kunnassa Tammovedellä, n. 35 km Ristiinasta Puumalan suuntaan. s/s Antero on noin 100 vuotta vanha höyryhinaaja, joka on pieteetillä kunnostettu menneiden vuosikymmenien aikana. Laivan käyttövoimana on höyry, jota saadaan 6000 litran höyrykattilasta, kunhan tulipesään heitetään sopivaan tahtiin metrisiä halkoja. Laivan kylkeen kiinnitettynä mukana kulkee lotja ns. eväskontti, jossa on majoitustilaa, sauna ja septivessa. 

Retkelle lähdetään Helsingistä perjantaina iltapäivällä kimppakyydein ja laivalla ollaan illansuussa. Perjantai-ilta vietetään laiturissa saunoen ja seurustellen ja höyryä nostellen. Lauantaina aamiaisen jälkeen seilaamme ihailemaan Astuvansalmen kalliomaalauksia ja nautimme Saimaan kauniista maisemista höyrylaivan kyydissä. Matkalla poikkeamme Himalansaaressa ja tutustumme saaren kirkkoon. Retkeen osallistujilla on mahdollisuus ohjata laivaa ja tutustua konehuoneessa höyrykoneen käyttöön ja toimintaan. Majoitus on 4-6 hengen majoitustiloissa, majoitustilat varaustupatasoa. Matkan aikana osallistumme yhteisiin askareisiin - ruuan valmistus ja kattaus, tiskaus, saunan lämmitys, tarvittaessa polttoainetäydennys (halostus).

Retkiohjelma:
-      pe 1.7 lähtö Helsingistä työajan jälkeen, perillä majoittuminen, iltapala, saunomista ja seurustelua
-      la 2.7 aamiaisen jälkeen lähdemme seilaamaan kohti Astuvansalmea. Matkan aikana poikkeamme Himalansaaren vanhassa puukirkossa. Yöpyminen Astuvansalmella tai luonnonsatamassa, saunomista ja seurustelua.
-      su 3.7 aamiainen laivalla, minkä jälkeen seilaamme laivan kotisatamaan. Ennen kotiin lähtöä kahvi ja suolainen välipala. Helsingissä ollaan alkuillasta.

Ruokailut:
-      pe 1.7 iltapala grillistä (makkara, broileri, leipä)
-      la 2.7 aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen
-      su 3.7 aamiainen, lähtökahvit (voileivät)
-      ateriat ovat tavallisia arkiruokia, ei erikoisruokavaliota

Retken hinta 240 €, sisältää majoitukset ja ruokailut. Saunajuomat ja muut henkilökohtaiset eväät jokainen hankkii itse. Retki järjestetään kimppakyydein, varaudu maksamaan kyydin tarjoajalle 20 €. Matkalle otetaan 15 yhdistyksen jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat matka- ja retkiohjeet. Retken oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh 040 824 2857.

Valitse haluamasi lippu
Lippu
Hinta
Määrä

varausmaksu

50,00 €

Määrä:


Paikkoja jäljellä

Höyrylaivaretki Saimaalla: 3 kpl jäljellä (/14)

Tapahtumaan on jäljellä 3 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

1.7.2021 20:00

Päättyy:  

3.7.2021 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tammovesi

Puumala

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

Helsingin Latu ry

0400926964

toimisto@helsinginlatu.fi