Tapahtuman oletuskuva

Hyvää Pataa 2022

8.6.2022 09:00

Ammattiopisto Tavastia

sirpa-pietikainen-3.jpg (81 KB)

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
Euroopan parlamentti
Sirpa Pietikäinen on neljännen kauden meppi eli Member of European Parlament. Hän sanoo itseään iloiseksi häjyksi - äitinsä puolelta pohjalainen ja isän puolelta karjalainen.  Euroopan parlamentissa eri kulttuurien ja taustojen ymmärtäminen auttaa viemään asioita eteenpäin ja Sirpalla on taustansa ansiosta siihen hyvät valmiudet. Sirpa haluaa tehdä kaikkensa, että Eurooppa olisi parempi paikka kansalaisilleen ja vastaisi tämän päivän isoihin haasteisiin. Sirpa on kasvanut ja käynyt koulua Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon hän pääsi vuonna 1981 ja kansanedustajaksi Pietikäinen vuoden 1983 edustakuntavaaleissa vain 24-vuotiaana. Pietikäinen toimi ympäristöministerinä Esko Ahon hallituksessa vuosina 1991–1995. Vuodesta 2008 hän ollut Euroopan parlamentin jäsen.

sariv.jpg (451 KB)

Sari Väänänen, projektipäällikkö
EkoCentria
Sari työskentelee Savon koulutuskuntayhtymän EkoCentriassa. EkoCentria on valtakunnallinen asiantuntijatiimi, joka tukee ammattikeittiöitä toimimaan ja hankkimaan vastuullisesti. Se edistää suomalaisen ruoan käyttöä ja tarjoaa  asiantuntijapalveluja sekä räätälöityjä koulutuksia vastuullisten toimintojen kehittämiseen ruokapalveluissa. Sari on ollut projektipäällikkönä ja asiantuntijana erilaisissa kestävän kehityksen hankkeissa; tällä hetkellä hän vetää valtakunnallista Vastuulliset ruokapalvelut –kehitysohjelmaa, joka on Ilmastoruokaohjelmaan kuuluva hanke. Siinä kehitetään ruokapalveluiden käyttöön vastuullisen toiminnan malli.

seppala-kolkka-taina-002-225x300.jpg (27 KB)

Taina Seppälä-Kolkka, projektipäällikkö
Wasteless-hanke
Taina on koulutukseltaan restonomi (ylempi AMK) sekä opettaja. Hän toimii projektipäällikkönä Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, ruokahävikkihankkeessa. Hanketyössä hän on ollut yhteensä noin 8 vuotta, joista reilut neljä vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. SeAMKissa kaikki hankkeet ovat liittyneet ruokahävikkiin sekä kiertotalouteen. Ennen hanketöitä Taina teki opetustehtäviä hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon parissa nuoriso- ja aikuispuolella sekä tuotekehitystä elintarviketeollisuudessa.

miika-keskitalo.jpg (67 KB)

Miika Keskitalo, kokki
Ravinteli Vintti
Miika Keskitalo (27 v.) on toiminut kokkina 10 vuotta. Hänellä on kokemusta monenlaisista ravintoloista - kortteliravintoloista ja bistroista Michelin-ravintoloihin. Tällä hetkellä hän on hämeenlinnalaisten Ravinteli Vintin ja Street Vintin keittiömestari. Miika on mukana tänä vuonna Vuoden kokki- kilpailussa ja on selviytynyt semifinaalien kautta finaaliin. Voittaja valitaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kalastan, kerään villiyrttejä, nautin hyvistä ravintoloista ja opiskelen kaikkea ruokaan liittyvää. Häntä motivoivat myös kestävän ruuantuotannon teemat, joiden toteuttaminen on Hämeenlinnassa isolla kädellä mahdollista.

taneli-rantala.jpg (2.09 MB)

Taneli Rantala, CEO, KTM, hyvinvoinnin asiantuntija
Lifted
Liftedin toimitusjohtaja, toinen perustaja ja valmentaja Taneli pitää huolen siitä, että Lifted-tiimi kulkee kohti yhteistä päämäärää terävällä fokuksella. Ikuisena oppilaana ja “toipuvana” perfektionistina tunnettu Taneli on erityisen kiinnostunut organisaatioiden systemaattisesta tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämisestä. Tanelin erityisosaamista ovat mm. tuottavuutta ja hyvinvointia tukevat työ- ja toimintatavat (yhteiset ja yksilön), hyvinvointi- ja työkykystrategiat sekä -suunnitelmat, vaikuttavien asiakaslähtöisten ratkaisujen rakentaminen, hyvinvointia ja tuloksellisuutta tuottavien prosessien kehittäminen. Taneli on valmentanut päätoimisesti 7 vuotta ja päässyt auttamaan noin 150 organisaatiota Suomessa ja kansainvälisesti.

jonna-huomo.jpg (219 KB) Jonna Huomo, läsnäololähettiläs
Mindstone
Jonna on työterveyshoitaja, mindfulness-ohjaaja ja metsäterveysvalmentaja. Hän auttaa yksilöitä ja yrityksiä tietoisemman, terveemmän ja tasapainoisemman elämän tavoittelussa. Jonna haluaa olla mukana kehittämässä terveempää (työ)elämää, sekä lisätä maailmaan hyvinvointia ja läsnäoloa. Hän luennoi, valmentaa ja metsäyttää. Palautteiden mukaan Jonna erityisvahvuuksia ovat empaattisuus, intuitiivisuus, luotettavuus, vakuuttavuus ja läsnäoleva tapa ohjata.
kuva-jyrki-karppinen.jpg (99 KB) Jyrki Karppinen, tuotantopäällikkö
Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Jyrki Karppinen vastaa Kymijoen Ravintopalveluissa tuotannosta, tuotantoprosessista ja elintarvikehankinnoista. Hän toivoo, että voimakkaasti kehittyvän ammattikeittiötyön vetovoimaisuus kasvaisi nuorten mielikuvissa. Karppinen on pitkän linjan keittiöammattilainen, joka on ennakkoluulottomasti kehittänyt tuotantomenetelmiä ja ruokapalvelun toimintatapoja niin omassa työympäristössään kuin laajemminkin. Hän on toiminut uraauurtavasti tuomalla ensimmäisten joukossa Suomessa kylmävalmistuksen yhdeksi ammattikeittiöiden ruuanvalmistusmenetelmistä. Ammattikeittiön elintarvikehankinnoissa ja koko tuotantoprosessin hallinnassa hän luottaa teknologian ja digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin.

lvalkeapaa.jpg (742 KB) Laura Valkeapää, henkilöstöjohtaja
Tavastia
Laura Valkeapää on toiminut Koulutuskuntayhtymä Tavastian henkilöstöjohtajana kolme vuotta ja sitä ennen 15 vuotta teollisuudessa henkilöstöhallinnon tehtävissä. Lauran mielestä ei ole yhtä oikeaa tapaa toimia, mutta kokonaisuuden tasapaino on tärkeää. Työnantajan tehtävä on tarjota tukea erityisesti silloin, kun tasapaino järkkyy. Laura haluaa edistää erilaisia polkuja kulkevia työntekijöitä voimaan hyvin ja loistamaan työssänsä.

 

Ajankohta

Alkaa:  

8.6.2022 09:00

Päättyy:  

9.6.2022 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Ammattiopisto Tavastia

Hattelmalantie 8
13100 Hämeenlinna

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Pirve Harakka, tapahtumapäällikkö

pirve.harakka@amke.fi

+358 44 9747 547