Työsuojelurahasto
Tapahtuman oletuskuva

Hyvinvoivana etätyössä - kutsu webinaariin 21.4.2023 klo 10-11.15

21.4.2023 10:00

Teams

Mitkä ovat etätyön vaikutukset hyvinvointiin ja työturvallisuuteen? Millaiset ovat etätyöpisteiden olosuhteet ja onko niissä parannettavaa? Millaisilla hyvillä käytännöillä työkykyä voidaan parantaa etätyössä? Muun muassa näistä aiheista puhuvat Työelämän tutkimuskeskuksen johtaja Anne Mäkikangas, Itä-Suomen yliopiston tutkimusjohtaja Pertti Pasanen ja Työterveyslaitoksen tutkimuspäällikkö Virpi Kalakoski ja johtava tutkija Virpi Ruohomäki Työsuojelurahaston järjestämässä webinaarissa perjantaina 21.4. klo 10-11.15.

Webinaarissa Anne Mäkikangas kertoo keskeisiä tuloksia johtamastaan Turvallisesti etänä – työhyvinvointi ja sen johtaminen etätyössä -hankkeesta, joka tutki työntekijöiden ja esihenkilöiden kokemuksia koronapandemian aikaisesta etätyöstä. Tutkimus kartoitti työhyvinvointiin ja henkiseen työturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Pertti Pasanen kertoo johtamastaan Etätyöpisteiden olosuhteet -tutkimuksesta, joka selvitti etätyöolosuhteita sisäilman, fyysisen ja kognitiivisen ergonomian sekä yhteisöllisyyden näkökulmista. Selvitykset toteutettiin kokonaisvaltaisesti mittausten, kyselyjen ja haastattelujen avulla. Kognitiivisen ergonomian tuloksista puhuu Työterveyslaitoksen tutkimuspäällikkö Virpi Kalakoski.  

Virpi Ruohomäki esittelee Työn uudet muodot ja työkyvystä huolehtiminen – terveyskäyttäytyminen etätyössä -tutkimushanketta, joka tuotti tietoa etä- ja monipaikkaisen työn yhteydestä terveyskäyttäytymiseen. Hanke tuotti myös hyviä käytäntöjä työkyvystä huolehtimiseen.

Webinaari järjestetään perjantaina 21.4. klo 10-11.15 Teamsissä. Webinaarin vetää Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Anne-Marie Kurka. Webinaarin lopussa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille. Webinaari tallennetaan ja editoitu tallenne julkaistaan Työsuojelurahaston Youtube-kanavalla.

Ilmoittautumiset 19.4. mennessä.

Huomioithan, että kaikille ilmoittautuneille lähetetään 20.4. sähköpostitse osallistumislinkki webinaariin.

Tervetuloa!

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

21.4.2023 10:00

Päättyy:  

21.4.2023 11:15

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams


Järjestäjä

Työsuojelurahasto

09 6803 3311

viestinta@tsr.fi