Innostava vapaaehtoisjohtaja, Hki

24.3.2018 - 24.3.2018
Kepan koulutustila Vallila

Kuvaus

Huom! Helsingin koulutus on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. (5.3.2018)

Mistä on innostavat vapaaehtoistehtävät tehty? Miten sinä voit vapaaehtoisjohtajana synnyttää ja ylläpitää innostusta? Entä tukeeko innostus sitoutumista ja toiminnan laatua?

Näihin ja muihin innostamista ja sitoutumista koskeviin kysymyksiin vastataan Innostava vapaaehtoisjohtaja -koulutuksessa. Koulutuksessa tutustutaan tutkittuun teoriaan sekä tehtävien kautta siirretään opit oman yhdistyksen käytäntöön. Koulutus on keskusteleva ja käytännönläheinen, jonka aikana jokainen kehittää oman yhdistyksensä vapaaehtoistoimintaa.

Koulutukseen kannattaa osallistua jokaisen, joka on paininut edellä mainittujen kysymysten kanssa. Se on tarkoitettu vapaaehtoisia työssään tai luottamustehtävässään johtaville, hallituksen jäsenille ja muille vapaaehtoisjohtamisesta kiinnostuneille. 

Koulutus on suunniteltu Opintokeskus Vision Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssille vuosina 2015–2017 osallistuneiden lisäkoulutustoiveet huomioiden. Koulutus on kehitetty opinnäytetyönä Humanistisessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogin (amk) opinnoissa. Koulutukseen voi osallistua, vaikka ei olisi osallistunut Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssille. 


Sisältö

  • Vapaaehtoisen innostuksen tukeminen

  • Innostus sisäisen motivaation lähteenä

  • Vapaus, virtaus ja vastuu vapaaehtoistehtävässä

  • Erilaiset motivaatiot ja niiden ylläpito

  • Yhdistyksen innostava ilmapiiri

  • Sitoutuminen innostamisen sivutuotteena

  • Sitoutumisen arvo


Kouluttaja

Vapaaehtoistoiminnan kouluttaja ja yhteisöpedagogian opiskelija Emilia Osmala. 

"Olen valmistumisen kynnyksellä oleva yhteisöpedagogi -opiskelija, joka erikoistuu järjestökehittämiseen. Viime vuonna valmistuin ympäristökasvattajaksi ja aiemmalta koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena biologia. Lähdin vuonna 2010 mukaan järjestömaailmaan ja se todellakin vei mennessään. Yhdistyksissä, vähän kuten ekosysteemeissäkin, kaikkia osia tarvitaan toimivaan kokonaisuuteen. Yhdistyksellä voi olla ketterä byrokratia ja loistava vapaaehtoistyön paketointi, mutta jos vapaaehtoiset eivät koe voivansa vaikuttaa, kokonaisuus ontuu. 

Eniten minua järjestötyössä kiinnostaa vapaaehtoisten jaksamisen tukeminen. Nykyisin toimin Punaisen Ristin sosiaalipalvelukouluttajana ja aiemmin toimin neljän vuoden ajan Itä-Suomen-SYLI ry:n vertaistoiminnan koordinaattorina, joten vapaaehtoisten jaksamisen tukemista olen pohtinut paljonkin. Nykyisin laajennan osaamistani fasilitoinnin ja toiminnan ohjauksen puolelle, jotta voisin vastata vapaaehtoisten tarpeisiin entistä paremmin. Nämä on ehdottomasti asioita, joiden parissa haluan tehdä töitä myös jatkossa. Tervetuloa kurssille!" Terveisin, Emilia.

Aika

Lauantaina 24.3.2018 klo 10–16.30

Paikka

Kepan koulutustila Vallila, Elimäenkatu 25–27 5.krs. Helsinki.

Osallistumismaksu

20 € / osallistuja. Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin. Lounas omakustanteinen.

Ilmoittautuminen

Maanantaihin 12.3.2018 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella. Mikäli myöhästyit, voit kysellä vapaita paikkoja Visiosta osoitteesta visio@visili.fi, 044-727 3243.

 

Tapahtuma on loppuunmyyty.

Ajankohta

Alkaa:
24.3.2018 10:00
Päättyy:
24.3.2018 16:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kepan koulutustila Vallila
Elimäenkatu 25–27
00510 Helsinki

Järjestäjä