Kansallismuseon juhlistaa Suomen tasavaltaisen hallitusmuodon sataa vuotta Presidenttipäivällä 15. syyskuuta. Aloita aamu presidenttien jalanjäljissä opastetulla kävelyretkellä Tokoinrannasta, Senaatintorilta, Ritarihuoneelta tai Tavastialta kohti Kansallismuseota. Päivä jatkuu museon auditoriossa asiantuntijoiden tietoiskujen merkeissä.

Kallion kasvatti Tarja Halonen

Oppaana Euroopan historian professori Laura Kolbe, Helsingin yliopisto

Kierroksen kesto 1,5 tuntia

Aloitus klo 10.30 Tarja Halosen puiston edessä - osoite: Eläintarhantie, Helsingin kaupunginteatterin edessä (Tokoinranta)

Lopetus klo 12 Kansallismuseolle

Presidentti Tarja Halosen elämäntyö kietoutuu Helsingin kasvuun ja kehitykseen suurkaupungiksi. Hän on aito "stadin tyttö", syntyperäinen helsinkiläinen ja työväenkaupunginosan eli Kallion kasvatti. Halosen uraan voimakkaimmin vaikutti opintie Helsingin yliopistossa, oikeustieteen opinnot sekä ylioppilaspoliittinen aktivoituminen 1960-luvulla. Yhdenasianliikkeet, kansainvälisyys ja toiminta Suomen ylioppilaskuntien liitossa (SYL) avasivat silmät yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Sittemmin Halosen ammatillinen ja poliittinen ura on kulkenut johdonmukaisesti puolue- ja kunnallispoliittisten vaikuttamisen kautta kohti valtiollisia luottamustehtäviä ja presidenttiyttä.

Tietoiskut Kansallismuseon auditoriossa klo 13–17. Vapaa pääsy! 

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
15.9.2019 10:30
Päättyy:
15.9.2019 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tokoinranta Helsingin kaupunginteatterin edusta
Eläintarhantie 5
00530 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla