Tapahtuman oletuskuva

Johdanto kestävään tulevaisuuteen – Kestävän kehityksen verkkokoulutus ammatillisille opettajille ja ammatillisen koulutuksen henkilökunnalle

16.4.2021 13:00

Verkkokoulutus

Mikä on ammatillisen koulutuksen rooli ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen ylikulutukseen ja luonnon monimuotoisuuden kaventumiseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa? Miten oppilaitokset voivat kouluttaa muutoksentekijöitä, jotka uudistavat yhteiskuntaa ja työelämää ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämmäksi?

Webinaareina ja verkkokurssina järjestettävässä koulutuksessa ammatilliset opettajat perehtyvät kestävyyshaasteisiin ja saavat työkaluja tulevaisuuden osaamistarpeisiin vastaamiseen. Koulutus sopii myös opetuksen ja oppimisympäristöjen kehittämisessä mukana olevalle henkilöstölle.
Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus on osa Edistäjät -hankkeen toteuttamaa ja Opetushallituksen rahoittamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta.

Koulutuksen kesto

16.4.-21.5.2021  Kaksi webinaaria ja itsenäinen opiskelu Ammattilaisen kädenjälki -verkkoympäristössä näiden välillä.

Koulutuspäivät

Perjantai 16.4.2021, klo 13-15: Aloituswebinaari: Johdatus kestävään tulevaisuuteen ja opiskelu Ammattilaisen kädenjälki -verkkoympäristössä

16.4.-21.5.2021 Johdanto kestävään tulevaisuuteen -verkkokurssin suorittaminen itsenäisesti Ammattilaisen kädenjälki verkkoympäristössä

Perjantai 21.5.2021, Klo 13-15. Päätöswebinaari: Ammatillinen opettaja muutosagenttina

Koulutuksen tavoite

Tämän koulutuksen tavoitteena on tunnistaa kestävän tulevaisuuden haasteet ja löytää tapoja toteuttaa ennakoivaa ja uudistavaa opetusta.

Koulutuksen sisältö

Perjantai  16.4.2021, klo 13-15: Aloituswebinaari: Johdatus kestävään tulevaisuuteen ja opiskelu Ammattilaisen kädenjälki -verkkoympäristössä

Webinaarin sisältö:

  • Kestävän tulevaisuuden haasteet
  • Millaista osaamista ja oppimista maailma tarvitsee?
  • Oppilaitos yhteiskunnan uudistajana
  • Ammattilaisen kädenjälki -verkkokurssi opettajan ja opiskelijan kestävän kehityksen oppimisympäristönä

16.4.-21.5.2021 Johdanto kestävään tulevaisuuteen -verkkokurssin suorittaminen itsenäisesti Ammattilaisen kädenjälki verkkoympäristössä

Kestävä kehitys, kiertotalous, elinkaari, ilmastonmuutos ja sosiaalinen vastuullisuus – mitä ne ovat ja miten ne liittyvät toisiinsa? Entä miten ne liittyvät ammattilaisuuteen ja ammatilliseen opetukseen? Tiiviillä verkkokurssilla otat haltuun kestävän kehityksen perusteet ja saat käytännön työkaluja kestävän kehityksen edistämiseen opetuksessa.

Perjantai 21.5.2021, Klo 13-15: Päätöswebinaari: Ammatillinen opettaja tai ammattilainen muutosagenttina

Webinaarin sisältö:

  • Verkko-opiskelun oppien purkua ryhmissä
  • Kohti kestävää osaamista ja tulevaisuutta
  • Opettaja tai ammattilainen muutosagenttina

Kouluttajina toimivat Erkka Laininen (OKKA -säätiö) ja Tiina Taipale (Suomen ympäristöopisto Sykli.) Webinaarit tallennetaan, joten voit suorittaa koulutuksen myös kokonaan omaan tahtiisi.

Koulutusosio toteutetaan myös syksyllä 2021.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutuksen kohderyhmää ovat ammatilliset opettajat ja ammattillisten oppilaitosten muu henkilöstö (opetuksen kehittäjät, koulutuspäällikköt, esimiehet).

Koulutuksen hinta

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus on osa Edistäjät -hankkeen toteuttamaa ja Opetushallituksen rahoittamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta.

Tietoa kouluttajista

Erkka Laininen työskentelee suunnittelupäällikkönä OKKA-säätiössä, jossa hän vastaa Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointitoiminnasta. Erkalla on yli 20 vuoden kokemus opetusalan kestävän kehityksen asioiden kehittämisestä ja opettajien täydennyskoulutuksesta. Hän on tehnyt tutkimusta yhteiskuntaa uudistavasta oppimisesta.

Tiina Taipale toimii kestävän kehityksen ja johtamisen asiantuntijana Suomen ympäristöopisto Syklissä, jossa hän kouluttaa Kestävällä tavalla toimimista sekä Laatu- ympäristö- ja turvallisuusjohtamista. Tiinalla on pitkä kokemus kestävän kehityksen edistämisestä työelämässä paitsi kouluttajana myös tukimus- ja kehittäishankkeissa.

Lataa esite

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

16.4.2021 13:00

Päättyy:  

21.5.2021 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus


Lisätiedot

Tiina Taipale

050 470 8503

tiina.taipale@sykli.fi