Kesäleirit Kansallismuseossa ja Seurasaaren ulkomuseossa

8.2.2023 09:00

Suomen kansallismuseon ja Seikkailutaidekoulun kesäleireillä seikkaillaan ja tehdään omia taideteoksia Kansallismuseon ja Seurasaaren ulkomuseon miljöiden ja näyttelyiden innoittamina.

Seurasaaren seikkailutaideleirillä 5.-9.6.2023 tutustutaan ulkomuseon kiehtoviin kohteisiin ja lumoavaan luontoon ja tehdään niiden inspiroimana ulkona monenlaisia taideteoksia. Seurasaaren museorakennusten arkkitehtuuri ja historia otetaan haltuun omilla tutkimusretkillä sekä museo-oppaan kierroksella. Ulkomuseon kohteiden pohjalta tehdään oma pienoiskylä ja rakennetaan majoja leikkeihin. 

Kansallismuseon seikkailutaideleireillä 12.-16.6.2023 ja 19.-22.6.2023 leikitään, taiteillaan ja tehdään seikkailuretkiä yhdessä museossa ja museon vihreällä piha-alueella. Leirillä tutustutaan Kansallismuseon rakennukseen ja näyttelyihin sekä tehdään itse monenlaisia taideteoksia. Museossa nähdyn ja koetun innoittamana tehdään muun muassa suuria jättimaalauksia, rakennetaan Kansallismuseon pihalle jugendtyyliä henkivä maja  ja ihmetellään, löytyyköhän museon pihalle piilotettu aarre?

Leiripäivät sisältävät lämpimän lounaan ja välipalan. Leirit sopivat 7-11 -vuotiaille lapsille. Osallistuminen edellyttää, että lapsella on ensimmäinen kouluvuosi takanaan. Leirin opettajina toimivat Seikkailutaidekoulun kuvataideopettajat (TaM) Satu Sipilä ja Verna Kuntsi. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

8.2.2023 09:00

Päättyy:  

29.5.2023 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Järjestäjä

Suomen kansallismuseo