Keskustelutilaisuus muinaismuistolain uudistuksesta tutkimuksen näkökulmasta

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen muinaismuistolain uudistuksesta. Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä verkossa keskiviikkona 17.3. klo 14-17 ja se on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistumislinkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Tilaisuus keskittyy lakiuudistukseen erityisesti tutkimuksen näkökulmasta ja toteutetaan paneelikeskustelun muodossa. Paneelikeskusteluun osallistuvat hallitusneuvos Hanna Kiiskinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, yli-intendentti Jutta Kuitunen ja lakimies Juha Maaperä Museovirastosta, sekä professorit Vesa-Pekka Herva Oulun yliopistosta, Visa Immonen Turun yliopistosta ja Mika Lavento Helsingin yliopistosta.

Panelistien lyhyiden alustusten jälkeen keskitytään kuulijoiden kysymyksiin ja huomioihin. Toivomme kysymyksiä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta, jotta panelisteilla on mahdollisuus perehtyä niihin ennen tilaisuutta. Toki myös tilaisuuden aikana on mahdollista kommentoida ja kysellä.

Paneelikeskustelussa esiin nousevat asiat kirjataan ylös ja luovutetaan uudistusta valmistelevan työryhmän käyttöön. Nyt kannattaa siis tulla kuulemaan uudistuksesta ja keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen arkeologinen seura ry. (SARKS ry.) ja Museovirasto osana opetus- ja kulttuuriministeriön vetämää muinaismuistolain uudistamiseen liittyvää työtä.

Lisätietoa uudistuksesta verkkosivulta https://minedu.fi/muinaismuistolain-uudistus.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 10.3.2021.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
17.3.2021 14:00
Päättyy:
17.3.2021 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Rasmus Åkerblom, SARKS ry. & Päivi Maaranen, Museovirasto