Hakuklinikka 17.2.2022 klo 12.00-14.00

Euroopan kulttuuriperintötunnus – mukana yhteisessä keskustelussa

Mikä on Euroopan kulttuuriperintötunnus? Miten sitä voi hakea ja mitä haku kohteelta ja taustataholta vaatii? Miten sanallistaa eurooppalaisia arvoja? Minkälaista keskustelua haluamme Suomen kohteiden kautta herätellä? Tule kuulolle ja oppimaan hakuklinikalle!

Museovirasto on tammikuussa avannut haun Euroopan kulttuuriperintötunnuksen saamiseksi. Suomalaisilla kulttuuriperintökohteilla on mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa aiehaussa 30.3.2022 mennessä.

17.2. järjestettävä hakuklinikka tutustuttaa kiinnostuneet tahot Euroopan kulttuuriperintötunnukseen. Verkkotilaisuudessa kuullaan käytännön kokemuksia Suomen ensimmäisestä hakukierroksesta ja tutustutaan jo läpimenneisiin hakemuksiin Jyväskylän yliopiston tutkijoiden johdolla.

Suomen ensimmäinen hakemus Euroopan kulttuuriperintötunnukseksi oli Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampus ja tasa-arvoinen koulutus ja se saateltiin matkaan maaliskuussa 2021. Päätöstä valinnasta odotellaan alkuvuonna 2022. Hakuklinikalla kuullaan, miten prosessin aikana opittiin tunnuksen tavoitteista ja siitä, mitä eurooppalaisuus voi kulttuuriperintökohteissa merkitä.

Hakuklinikan järjestää Museovirasto ja se on avoin kaikille. Alustana toimii MS Teams. Tilaisuudesta tehdään myös tallenne, joka on myöhemmin nähtävillä Museoviraston Youtube-kanavalla.

Ilmoittautumiset 12.2. mennessä alla olevasta linkistä. Lähetämme linkin tapahtumaan ilmoittautuneille.

OHJELMA

12:00 Avaussanat, Tiina Merisalo, Museovirasto

12:10 Euroopan kulttuuriperintötunnus, Leena Marsio, Museovirasto

12:20 Katsaus tunnuksen saaneisiin kohteisiin ja eurooppalaisen raadin valintaraportteihin, Tuuli Lähdesmäki ja Johanna Turunen, Jyväskylän yliopisto

12:40 Keskustelua ja kysymyksiä

13:00 Kahvitauko 

13:15 Ensimmäisen EHL-hakukierroksen kokemuksia - case Seminaarinmäki ja tasa-arvoinen koulutus, Pirjo Vuorinen ja Riikka Javanainen, Jyväskylän yliopisto, Avoimen tiedon keskus

13:40 Keskustelua

14:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden moderaattorina toimii Kirsi Moisander, Euroopan kulttuuriperintötunnuksen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan hakemisesta asiantuntijoiden kanssa.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

17.2.2022 12:00

Päättyy:  

17.2.2022 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

MS Teams


Lisätiedot

Museovirasto

0295336017

leena.marsio@museovirasto.fi