Kun työ vähenee – mahdollisuudet, perusteet ja menettelytavat

5.6.2018 09:00
Tapahtumatalo Bank

Tiedätkö mitä mahdollisuuksia työnantajalla on käytettävissä työn vähentyessä? Täytyykö yrityksen käynnistää YT-menettely ja mitä sen käynnistäminen tarkoittaisi käytännössä? Mitä eroa on taloudellisella irtisanomisperusteella verrattuna tuotannolliseen irtisanomisperusteeseen ja milloin lomauttaminen tulee kyseeseen?

Tule perehtymään taloudellis-tuotannollisten vähentämisperusteiden ja YT-menettelyn kiemuroihin asiantuntijoidemme johdatuksella. Koulutus pidetään ti 5.6.2018 klo 9.00–16.00 Tapahtumatalo Bankissa osoitteessa Unioninkatu 20, Helsinki.

Koulutuksessa käsitellään erilaisia vaihtoehtoja työvoiman vähentämiselle. Työvoiman pysyvään ja tilapäiseen vähentämiseen liittyvät perusteet ja prosessit käydään läpi vaihe vaiheelta käsittelemällä mm. irtisanomis- ja lomautusperusteet, ko. toimenpiteiden toteuttaminen ja ilmoitusvelvollisuudet sekä toimenpiteiden vaikutus työntekijän työvelvollisuuteen ja palkanmaksuun.

Lisäksi koulutuksessa syvennytään YT-menettelyyn työvoimaa vähennettäessä tai lomautettaessa. Koulutuksessa käydään läpi mm. YT-menettelyssä käsiteltävät asiat ja prosessin kesto, YT-kutsun sisältö, neuvotteluvastuut sekä toimintatavat YT-prosessin jälkeen. Koulutuksen pääpaino on YT-menettelyssä, mutta käymme läpi menettelytavat myös niiden yritysten osalta, joissa ei sovelleta YT-lakia.

Koulutus on suunnattu esimiehille ja HR:n edustajille sekä yritysjohdolle.

Kouluttajina tilaisuudessa toimivat PALTAn asiantuntijat Hanne Salonen ja Timo Yli-Koivisto.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 29.5.2018 mennessä.

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:
5.6.2018 09:00
Päättyy:
5.6.2018 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tapahtumatalo Bank Unioninkatu 20 00130 Helsinki

Järjestäjä