Tapahtuman oletuskuva

Interaktiivinen opotunti by JennysVoices

6.10.2021 13:00

YouTube

Arvoisa oppilaanohjaaja/opettaja,

tervetuloa osallistumaan luokan kanssa livestreamiin, jonka juontaa JennysVoices!

Seuraavaa askeltaan suunnittelevat kasi -ja ysiluokkalaiset oppilaat kuulevat kouluilta, vanhemmiltaan ja kavereiltaan, mitä heidän kuuluisi tehdä. Lopullisen valinnan opiskelupaikasta tulisi kuitenkin olla nuoren oma valinta.

Väylät auki on AMKEn jäsenten yhteinen kampanja ammatillisen koulutuksen vetovoiman kasvattamiseksi. Kampanjan pääviesti on se, että opiskelupaikan valinta on iso päätös, mutta loppuelämää se ei lukitse. Unelma-ammattiin voi päätyä montaa eri reittiä ja minkä ikäisenä tahansa.

Tarjoamme koko Suomen yläkouluille jälleen virtuaalisen opotunnin, jonka juontaa tällä kertaa Jennysvoices.

Livelähetyksen aikana Jenny kertoo itsestään ja ammatillisesta koulutustaustastaan. Livelähetyksessä käydään myös läpi muutama koulujen etukäteen lähettämistä kysymyksistä.

Yksityinen linkki maksuttomaan livelähetykseen jaetaan mukaan ilmoittautuneille opinto-ohjaajille/opettajille tiistaina 5.10. 

Toimi näin:

- ilmoita luokkasi mukaan alla olevan ilmoittautumisen kautta 4.10. mennessä 
- käytä ilmoittautumisessa sitä sähköpostiosoitetta, johon haluat linkin livelähetykseen
- lisää ilmoittautumisen yhteyteen mahdolliset kysymykset, joihin toivotte vastausta liven aikana  
- ilmoittaudu myös siinä tapauksessa, jos katsotte tilaisuuden tallenteena jälkeen päin!

Taustaa juontajasta:
Tubettaja Jenny Pitkänen viihdyttää Jennysvoices YouTube kanavallaan nuoria, imitoimalla 90- ja 2000-luvulta tuttuja piirroshahmoja. Pitkänen on itseoppinut ääninäyttelijä. Pitkäsen YouTube-kanavalla on 138 000 tilaaja ja yli 49 miljoonaa katselukertaa

Taustaa kampanjasta:
Ammatillisen koulutuksen vetovoima on ollut vuosia laskussa. Samaan aikaan osaavan työvoiman kysyntä Suomessa kasvaa. Haluamme tarjota opinto-ohjaajille välineitä, joilla auttaa suurten valintojen edessä olevia nuoria. 

Väylät auki -livestream on jatkumoa olemassa olevalle #väylätauki -kampanjalle, jota on toteutettu jo vuodesta 2018 lähtien. Keväällä järjestettiin ensimmäinen live ja nyt toteutettava tilaisuus on rakennettu kevään palautteet huomioiden.

Kampanjan tavoitteena on päästä lähelle nuoria puhumaan heidän tulevaisuudestaan sekä vahvistaa heidän omaa uskoaan itseensä ja lisätä kiinnostusta peruskoulun jälkeisille jatko-opinnoille.

Ajankohta

Alkaa:  

6.10.2021 13:00

Päättyy:  

6.10.2021 13:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

YouTube


Lisätiedot

Hanna-Mari Bennick, tiedottaja

0405543003

hanna-mari.bennick@amke.fi