LIVIND – elävä perintö ja kestävä kehitys

LIVIND – elävä perintö ja kestävä kehitys

WEBINAARI ke 9.3.2022 klo 13.00-15.30 / Työpaja 16.3 klo 14-16

Miten elävä kulttuuriperintö ja kestävä kehitys linkittyvät toisiinsa? Minkälaisia toimintatapoja alan toimijat ovat kehittäneet? Mitä juuri minä voin omassa työssäni tehdä enemmän?

Tule mukaan Museoviraston kansainväliseen LIVIND-hankkeeseen oppimaan ja jakamaan omaa osaamistasi!  Webinaarissa 9.3 kuulet lisää hankkeesta ja siitä, miten juuri sinä voit osallistua. Asiantuntijapuheenvuoroissa kuulet tarkemmin, miten YK:n Agenda 2030 ja kestävän kehityksen tavoitteet linkittyvät elävän perinnön työhön. Lisäksi opit lisää siitä, miten kotiseutuyhdistykset, luontoalan ja käsityökentän toimijat edistävät kestävää kehitystä työssään. Webinaarissa myös julkistetaan Museoviraston ja Visit Finlandin opas elävän perinnön vastuulliseen matkailulliseen tuotteistamiseen. Päivän ohjelmassa mukana on myös hurmaava Puhti Duo. 

Samalla voit ilmoittautua mukaan työpajaan 16.3, jossa sukelletaan syvemmälle kestävän kehityksen tematiikkaan aineettoman kulttuuriperinnön näkökulmasta. LIVIND Howspace-alustalla pääset opiskelemaan lisää kestävän kehityksen teemoista, jakamaan kokemuksia muiden toimijoiden kanssa ja keskustelemaan sinua kiinnostavista teemoista.

LIVIND – Luova ja elävä kulttuuriperintö Pohjoisen ulottuvuuden alueiden voimavarana -hanke vahvistaa elävän perinnön roolia Pohjois-Euroopassa. 10 maata kattavan hankkeen tavoitteena on lisätä toimijoiden verkottuneisuutta, ruokkia uusia kumppanuuksia sekä elävää perintöä voimistavia aloitteita. Hankkeessa hyödynnetään monipuolisesti verkkovälitteisyyttä, kuten webinaareja, työpajoja ja yhteisiä kehittämissovelluksia. Lisäksi hankkeessa kootaan ja jäsennetään tutkimustietoa elävän perinnön kehittämistyön tueksi. Hankkeen lopuksi valmistuu verkosta saatava avoin tietopankki, johon kerätään l hyviä käytäntöjä sekä kokemuksia hankkeen piloteista. Hanketta rahoittavat ulkoasiainministeriö, Northern Dimension Partnership on Culture sekä Museovirasto. 

Vuoden 2022 aikana on luvassa useiden englanninkielisten webinaarien ja työpajojen sarja. Tarjolla on siis hieno mahdollisuus oppia lisää kestävästä kehityksestä, kasvattaa kansainvälistä verkostoaan ja tuoda myös Suomessa tehtyä työtä esiin. Tapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviät (European Heritage Days), joissa vuoden teemana on Kestävä perintö.

Tapahtumat on tarkoitettu perinteen harjoittajille, kulttuurialan toimijoille, järjestöille, museoväelle, tutkijoille, taiteilijoille, yrittäjille ja kaikille asiasta kiinnostuneille! Toivomme saavamme koolle laajan joukon ihmisiä, jotka työskentelevät elävän perinnön eri alojen parissa: käsityöt, esittävät taiteet, luontoon liittyvät perinteet, suullinen perintö, juhlat, ruoka jne.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Webinaarin 9.3 kieli on suomi ja se järjestetään Teams-alustalla. Työpajan 16.3 kieli on suomi, mutta Howspace-alustalla työskentely tapahtuu englanniksi.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin ja työpajaan 4.3 mennessä alla olevasta linkistä. Lähetämme osallistumislinkin vain ilmoittautuneille.

OHJELMA

13.00 Tervetuloa kestävään tulevaisuuteen! Leena Marsio, Museovirasto 
13.05 LIVIND-hanke – elävä perintö ja kestävä kehitys Pohjois-Euroopassa, Elisa Kraatari, Museovirasto
13.20 Kulttuurisesti kestävä kehitys ja Agenda2030, Antti Huntus, Taiteen edistämiskeskus
13.35 Yhteinen polku – Opas elävän perinnön vastuulliseen matkailulliseen tuotteistamiseen, Susanna Markkola, Visit Finland
13.50 Puhti Duo - hurmaavat Anne-Mari Kivimäki ja Reetta Iles
14.00 Tauko

14.10 Perinnetaitoja, ilmastokampanjoita ja energiapihiyttä – yhdistykset kestävän kotiseututyön asialla, Marika Punamäki, Suomen Kotiseutuliitto
14.20 Monialainen kestävyys. Museoviraston Elisa Kraatarin jututettavina Reetta Karhunkorva Lusto - Suomen Metsämuseosta ja Kikka Jelisejeff Taitoliitosta
14.50 Jakautuminen pienryhmiin
15.20 Yhteenveto
15.30 Webinaari päättyy

Lisätietoja

https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/livind
Elisa Kraatari, projektikoordinaattori,  elisa.kraatari(at)museovirasto.fi, p. +358 295 33 6075
Leena Marsio, erikoisasiantuntija, leena.marsio(at)museovirasto.fi, p. +358 295 336 017

 

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:
9.3.2022 13:00
Päättyy:
9.3.2022 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Ms Teams

Järjestäjä

Museovirasto

elisa.kraatari@museovirasto.fi