Luonnon taika: Luontolähtöisten menetelmien hyödyt ja soveltaminen eri kohderyhmien kanssa, Helsinki

7.4.2018 1 - 7.4.2018 1
Pauligin huvila

Kuvaus

Luonto tukee ihmisten hyvinvointia monin eri tavoin. Suoria fysiologisia vaikutuksia ovat esimerkiksi stressin väheneminen ja verenpaineen laskeminen. Tähän saattaa riittää pelkästään visuaalinen maisema tai luonnon äänet. Luonnossa liikkuminen koetaan lisäksi usein miellyttävänä ja liikuntaa tulee ihan huomaamatta. Luonnolla on toimintaympäristönä myös erilaisia sosiaalisia vaikutuksia: Suhde toisiin ihmisiin koetaan myönteisempänä ja yhdessä tekeminen ryhmäyttää jo sellaisenaan. Luonto tarjoaakin oivan ympäristön myös erilaisten ihmisten väliselle vuorovaikutukselle.

Koska "luonnon taikaa" voidaan hyödyntää monin eri tavoin, monien eri kohderyhmien kanssa ja monissa eri konteksteissa, ovat erilaiset luontolähtöiset toiminnot ja palvelut lisääntyneetkin vauhdilla. Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnolla sitten on? Millä eri tavoin luonnon hyvinvointivaikutuksia voidaan tukea ja miten sinä itse voisit hyödyntää tätä tietoa omassa työssäsi? 

Sisältö

Luonnon taika -koulutus tarjoaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja vinkkejä luontolähtöisten menetelmien soveltamiselle eri kohderyhmien kanssa. Lisäksi syvennetään konkreettisten harjoituksien avulla omaa käsitystä luonnon hyvinvointia tukevista elementeistä. Koulutus rakentuu siten tiedon lisäksi konkreettiselle harjoittelulle, osallistujien omakohtaisille kokemuksille ja niiden jakamiselle toisten osallistujien kanssa.

Päivä rakentuu suomalaisen metsämieli-menetelmän pohjalle, joka ammentaa voimansa mm. positiivisesta psykologiasta, sosiaalipsykologista, japanilaisesta shinrin-yoku -menetelmästä (metsäkylpy) sekä Mindfulness-ajattelusta. 

Koulutus on suunnattu erilaisten toimintaryhmien vetäjille, ohjaajille, opettajille, hoitoalan henkilökunnalle ja muille luontolähtöisistä menetelmistä kiinnostuneille.

Kouluttaja

Hanna-Kaisa Heilimo, sairaanhoitaja, metsämieli- ja metsäterapiaohjaaja, mindfulness- ohjaaja 

Aika

Lauantaina 7.4.2018 klo 12–17.

Paikka

Pauligin huvila, Mechelininkatu 36, Helsinki

Osallistumismaksu

50€ / osallistuja. Osallistumismaksu sisältää kasvisruokailun ja kahvitarjoilun.

Ilmoittautuminen

Tiistaihin 3.4.2018 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella. Mikäli myöhästyit, voit kysellä vapaita paikkoja Visiosta osoitteesta visio@visili.fi, 044-727 3243.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
7.4.2018 12:00
Päättyy:
7.4.2018 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Pauligin huvila
Mechelininkatu 36
00250 Helsinki

Järjestäjä