Tapahtuman oletuskuva

Luontokuvauksen perusteet

13.5.2022 16:00

STEP-koulutus, Kaustinen

Luontokuvauksen perusteet -
Digijärkkärin, peilittömän- ja puhelimenkameran käyttäminen luontokuvauksessa

13.-15.5.2022 Kaustisella, 18 oppituntia

Luontokuvauksen perusteet -kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot kamerasta ja sen toiminnoista, sekä kuvaamisesta luontokuvauksen eri osa-alueilla.

Kurssi soveltuu aloitteleville luontokuvaajille, eikä aiempaa kokemusta luontokuvauksesta edellytetä. Kurssin aikana tutustumme kameran perustoimintoihin ja valokuvauksen termistöön niin, että kamerasi tulee sinulle tutuksi ja opit työskentelemään sillä omatoimisesti.

Kurssin sisältö
Luontokuvauksen perusteet -kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot kamerasta ja sen toiminnoista, sekä kuvaamisesta luontokuvauksen eri osa-alueilla. Kurssi soveltuu aloitteleville luontokuvaajille, eikä aiempaa kokemusta luontokuvauksesta edellytetä.

Kurssin aikana tutustumme kameran perustoimintoihin ja valokuvauksen termistöön niin, että kamerasi tulee sinulle tutuksi ja opit työskentelemään sillä omatoimisesti.

Kurssilla opettelemme seuraavia kuvaamiseen liittyviä aiheita: Näkemään kuvattavasta kohteesta olennaisen ja hahmottamaan kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteisena valokuvana. Harjoittelemme myös sitä, kuinka kameratekniikan avulla saamme aiheesta näkymään haluamamme.

Automaattiasetusten ohella tutustumme kameran säätöihin, joilla on olennainen vaikutus lopulliseen kuvaan, kuten aukkoarvon käyttöä ja syvyysterävyyden hallintaa eri polttoväleillä. Opettelemme kuvaamaan mm. liikkuvia kohteita, yksityiskohtia, maisemia.

Perehdymme myös histogrammin ja ISO-arvon käyttöön. Lisäksi tutustumme luontokuvauksessa käytettäviin objektiiveihin ja tutuksi tulevat oman kameran rungon ominaisuudet ja monet mahdollisuudet.

Kouluttaja
Valokuvaaja, ARPS, Paavo Hamunen

Kustannukset
Koulutusmaksu on 105 € sisältäen lounaan ja päiväkahvin lauantaina ja sunnuntaina. Voit myös majoittua Kaustisen kampuksella edullisesti:

kurssiasuntola 1hh 38 € /vrk
kurssiasuntola 2hh 28 € /vrk
opistorakennus 1hh 26 € /vrk
opistorakennus 2hh 18 € /vrk

Majoitushinnat sisältävät aamupalan.

Lisätietoja
Majoitukseen tai käytännön järjestelyihin liittyvät tiedustelut: kaustinen@step.fi

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu koulutukseen 1.5.2022 mennessä.
 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

13.5.2022 16:00

Päättyy:  

15.5.2022 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

STEP-koulutus, Kaustinen

Opistontie 30
69600 Kaustinen

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

STEP-koulutus, Kaustinen

kaustinen@step.fi