Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus

Mikä määrittää, tuleeko työsopimus tehdä määräaikaisena vai toistaiseksi voimassa olevaksi? Onko työsopimuksen tekeminen määräajaksi turvallinen ratkaisu aina, kun tehtävän jatkuminen on epävarmaa? Tai jos tehtävään liittyvä rahoitus on vahvistettu vain määräajaksi? Entä projektit – voiko niihin tehdä aina määräaikaisen työsopimuksen? Onko peräkkäisten määräaikaisten työsopimusten lukumäärällä rajaa? Voiko määräaikaisessa olevan työntekijän lomauttaa tai irtisanoa tuotannollisin/ taloudellisin syin?

Työsopimuslain mukaan työsopimus voidaan tehdä työnantajan aloitteesta määräaikaiseksi vain perustellusta syystä. Edelleen lain mukaan toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö ei ole sallittua silloin, kun määräaikaisten työsopimusten lukumäärä tai niiden yhteenlaskettu kesto taikka niistä muodostuvat kokonaisuus osoittaa työnantajan työvoimatarpeen pysyväksi. Tule koulutukseen oppimaan, mitä perusteltu syy ja työvoimatarpeen pysyvyys käytännössä tarkoittavat ja minkälaista oikeuskäytäntöä määräaikaisiin työsopimuksiin liittyy.

Koulutus järjestetään Palta ry:n omissa tiloissa, osoitteessa Eteläranta 10, 6 krs, Helsinki. Kouluttajana toimii PALTAn  johtava asiantuntija Hanne Salonen.

Koulutus on suunnattu esimiehille, HR:n edustajille ja juridiikan asiantuntijoille

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 4.4.2019 mennessä.

PALTA ry:n jäsenille 180 € + alv 24 %
Muille kuin jäsenille 280 € + alv 24 %
 
Peruutusehdot:
Kurssin voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, jonka jälkeen peruutuksesta tai peruuttamatta jätetystä kurssista peritään koko osallistumismaksu. Mikäli tilaisuuteen ilmoittautuu vähemmän kuin kahdeksan osallistujaa, tilaisuutta ei järjestetä.

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:
11.4.2019 10:00
Päättyy:
11.4.2019 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teollisuuskeskus , Palta ry
Eteläranta 10, 6 krs
00131 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla