Tapahtuman oletuskuva

Maisemakuvaus teoriassa ja käytännössä 24.-26.2.2023

24.2.2023 16:00

STEP-koulutus, Kaustinen

24.-26.2.2023 Kaustisella, 18 oppituntia

Maisemakuvauksessa kohtaavat kuvaajan omat tunnetilat, maiseman persoonallisuus ja sään ja valon vaihtelu. Parhaimmillaan nämä kohtaamiset välittyvät kuvan kautta katsojalle saaden aikaiseksi vahvan tunne-elämyksen.

Monet kuvaajat ovat viime vuosina laajentaneet maisemakuvauksen käsitettä luovaan ja persoonalliseen suuntaan, joka vaikuttaa erinomaisena piristysruiskeena kaikkeen luontokuvaukseen.

Koulutuksesta

Syvennämme kurssin aikana peruskameratekniikan osaamista ja harjoittelemme maisemakuvausta teoriassa ja käytännössä. Tutustumme luovaan maisemakuvaukseen perinteisen kuvauksen rinnalla.

Kuvan valo voi olla seesteistä, kirkasta auringonpaistetta tai pilvisen päivän varjotonta valoa, illan hämyä tai kuun valaisemaa yöllistä maisemaa eri vuodenaikana. Vuodenajat luovat haasteita kuvaajalle ja näiden haasteiden selvittämiseen saat hyvät vinkit kurssilta.

Mielenmaisemia ja vanhoja mestareita

Tutustumme vanhojen ja uudempien mestareiden (I.K. Inha, Hannu Hautala, Ansel Adams jne.) maisemakuviin ja heidän käyttämiin tekniikoihin ja sommittelun ajattomiin periaatteisiin.

Digijärkkäri toimii mainiosti myös illan ja yön tunnelmissa. Aihepiiri voi olla kaupunki-, maalaisympäristö, revontulet, tähtitaivas tai luonto kaukana keinovalaistuksesta.

Valonlähteenä voi olla kuu tai aiheena linnunrata. Työpajassa opettelemme kuinka eri aiheita kuvataan hämärässä ja yöllä kun valoa on vähän. Käymme monipuolisesti läpi maisemakuvauksessa ja ilta ja yökuvauksessa tarvittavaa kuvauskalustoa ja kuvaamista helpottavia välineitä.

Kurssille tarvitset mukaan koko kamerakalustosi, parhaiten pääset kurssiasioihin kiinni järjestelmäkameralla. Ota mukaan myös jalusta, sillä illalla ja hämärässä kuvattaessa suljinajat ovat pitkiä. Ota mukaan talviseen luontoon sopiva vaatetus ja riittävän lämpimät kengät, termospullo, otsalamppu tai muu valaisin, kannettava tietokone jos sellaisen omistat.

Aikataulu
24.2. klo 16.00-20.00
25.2. klo 9.00-15.15
26.2. klo 9.00-14.30.

Kouluttaja
Valokuvaaja, ARPS, Paavo Hamunen

Kustannukset
Koulutusmaksu on 120 € sisältäen lounaan ja päiväkahvin lauantaina ja sunnuntaina. Voit myös majoittua Kaustisen kampuksella (os. Opistontie 30) edullisesti:

kurssiasuntola 1hh 39 € /vrk
kurssiasuntola 2hh 29 € /vrk
opistorakennus 1hh 27 € /vrk
opistorakennus 2hh 19 € /vrk

Majoitushinnat sisältävät aamupalan.

Lisätietoja
Majoitukseen tai käytännön järjestelyihin liittyvät tiedustelut: kaustinen@step.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

24.2.2023 16:00

Päättyy:  

26.2.2023 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

STEP-koulutus, Kaustinen

Opistontie 30
69600 Kaustinen

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

STEP-koulutus, Kaustinen

kaustinen@step.fi

Opistontie 30, 69600 Kaustinen