Webinaari: Matkailualan arvonlisäverotus – miten välttää sudenkuopat?

12.5.2020 10:00

GoToWebinar

Matkailualaa koskettavat monet lait eikä ala pääse verotuksenkaan osalta helpolla. Matkailualalla sovellettava marginaaliverotus mielletään varsin kimurantiksi. Jokainen tapaus on tulkittava erikseen ja rajanveto eri tilanteiden välillä voi olla hankalaa. Verohallinto on maaliskuussa julkaissut kaivatun matkailualan arvonlisäverotusta koskevan päivitetyn ohjeensa, jossa pyritään selventämään matkailualan monimuotoista verotuskäytäntöä.

Asiakkaille tarjottaviin kokonaisuuksiin voi sisältyä usean eri verokannan alaisia palveluja, joista osa voi olla itse tuotettuja ja osa alihankkijoilta ostettuja. Marginaaliverotuksen soveltamisedellytysten ja -tilanteiden tunnistaminen on avainasemassa oikean alv-käsittelyn varmistamisessa.

Käymme webinaarissa läpi muun muassa seuraavia aiheita:

- Mistä on lähdettävä liikkeelle, kun pohditaan, kuuluuko yrityksen soveltaa arvonlisäverotuksessa matkailualan marginaaliverotusta vai ei?

- Miten välitystoimintaa tai komissiokauppaa tulisi käsitellä?

- Miten tunnistaa ja välttää arvonlisäverovirheet?

- Mikä on missäkin tilanteessa sovellettava oikea verokanta?

Käymme useiden esimerkkien kautta erittäin käytännönläheisesti matkailualan arvonlisäverotuksen tyypillisiä ongelmatilanteita lävitse. Webinaarin asiantuntijoina KPMG:n arvonlisäveroasiantuntijat Tero Takalo ja Mari Uusitalo.

Otamme mielellämme vastaan ennakkokysymyksiä! Voit jättää aiheeseen liittyvät kysymyksesi ilmoittautumislomakkeen lopussa olevaan kysymyskenttään. Webinaari on maksuton.

Tervetuloa päivittämään matkailualan alv-osaamistasi!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Lisätiedot

tapahtumat@kpmg.fi

OHJE WEBINAARIOSALLISTUMISEEN 

Ilmoittautumisen yhteydessä annetut tiedot kerätään KPMG Oy Ab:n ja Kideven toimesta
KPMG Oy Ab:n tietosuojalauseke
Kittilän kunnan tietosuojalauseke

 

Ajankohta

Alkaa:  

12.5.2020 10:00

Päättyy:  

12.5.2020 11:30

Tapahtumapaikka

GoToWebinar


Lisätiedot

Webinaari toteutetaan yhteistyössä Kideve Elinkeinopalveluiden kanssa.