Mehiläiset kaupungissa -tutustumiskurssi

26.4.2017 - 3.5.2017 2
Vision koulutustila

Kuvaus: Kiinnostaako mehiläisten hoito kaupunkiolosuhteissa? Kaupunkimehiläiset kasvattavat suosiotaan ja monissa maailman suurkaupungeissa onkin paljon mehiläisharrastajia. Kaupungeissa tuotettu hunaja on lähiruokaa ja sitä myydään paikallisiin ravintoloihin tai suoraan kaupungin asukkaille. Joillakin ravintoloilla on omat mehiläispesänsä ravintolarakennuksen katolla.

Mehiläiset ovat kaupungissakin tarpeellisia. Ne huolehtivat marjapensaiden ja puiden pölytyksestä ja tuottavat paikoin jopa enemmän hunajaa kuin maaseudulla. Kaupungin tuottama lämpö ja kasvinsuojeluaineiden vähäisempi käyttö tekevät kaupungeista otollisen elinympäristön mehiläisille. Maailman suurkaupungeissa onkin saatu ennätyksellisiä hunajasatoja.

Sisältö: Kurssilla käydään läpi perusasiat mehiläisistä ja niiden hoidosta sekä kaupunkitarhauksen erityispiirteet. Lisäksi puhutaan mehiläisistä osana monimuotoista ympäristöä ja kestävää ruoantuotantoa. Myös Stadin tarhaajat esitellään.

Kurssi koostuu kahdesta luentokerrasta ja pesäkäynnistä. Pesäkäynti on riippuvainen sääolosuhteista, joten sen tarkempi ajankohta sovitaan kurssin alussa.

Pesäkäynnillä tarkastellaan ensin mehiläistarhaa osana ympäristöä: sen sijaintia, mehiläisten lentoreittejä ja satokasveja. Pesä avataan, käydään läpi sen rakenne ja kehitysvaihe sekä opetellaan mehiläisten kanssa toimimista.

Suojavaatteita saa lainaksi, mutta ota mukaan oma haalari tai mehiläishattu, jos omistat sellaisen.

Kouluttaja: Mehiläistarhaaja Auli Kontinen

Aika: Luennot ovat keskiviikkoiltaisin 26.4. ja 3.5.2017 klo 17–20. Pesäkäynnit ajoittuvat alustavasti joko lauantaille 6.5. tai 13.5. Käynnit ovat riippuvaisia sääolosuhteista, joten niiden ajankohta varmistetaan vasta kurssin kuluessa.

Paikka: Luennot Visiossa, Fredrikinkatu 33 A, 2. krs. 00120 Helsinki. Pesäkäynnit Helsingin Vanhassakaupungissa ja Kumpulassa. 

Osallistumismaksu: 30€/osallistuja.

Ilmoittautuminen: Perjantaihin 21.4.2017 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella.

Maksaminen: Voit maksaa kurssimaksun joko ilmoittautumisen yhteydessä tai tilata laskun, joka lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi.

Vision peruutusehdot:
Peruutustilanteessa Visio veloittaa osallistujia seuraavasti:
0%  kurssimaksusta: Peruutus tulee ennen kurssin viimeistä ilmoittautumispäivää.
50% kurssimaksusta: Peruutus tulee viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen mutta ennen koulutuksen alkua.
100% kurssimaksusta: Visioon ei tule lainkaan peruutusta ennen kurssin alkamisajankohtaa.

Laskun kirjoittamisen jälkeen Visio perii peruutuksista 5€:n toimistomaksun, joka koskee myös verkkomaksujen palautuksia. Mikäli maksusuoritus on jo peruutushetkellä tehty, voit pyytää peruutusehtojen mukaista kurssimaksun palautusta Visiosta.

 

Ajankohta

Alkaa:
26.4.2017 17:00
Päättyy:
3.5.2017 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vision koulutustila
Fredrikinkatu 33 B
00120 Helsinki

Järjestäjä