Tapahtuman oletuskuva

Tasavertainen musiikkiala - naistenpäivän seminaari

8.3.2023 14:00

Musiikkitalo

Miksi vain niin harvat naiset ja muunsukupuoliset tekevät musiikkia itse? Tervetuloa naistenpäivän seminaariimme kuulemaan laajan kyselytutkimuksen tulokset ja keskustelemaan tasavertaisten mahdollisuuksien edistämisestä musiikkialalla. 

footer_kumppanit_final.png (147 KB)

Yksitoista musiikkialan toimijaa toteuttivat yhdessä kyselyn, jossa selvitetään musiikkialan uramahdollisuuksien jakautumista. Tällä hetkellä Teoston musiikintekijäasiakkaista ja säveltäjistä vain noin viidennes on naisia. Kyselyllä ja sitä täydentävillä haastatteluilla pyrittiin kartoittamaan syitä sille, miksi niin harva nainen tai muunsukupuolinen päätyy säveltäjäksi tai musiikintekijäksi. Lue tiedote kyselystä täältä. 

Kyselyyn saatiin reilusti yli 2000 vastausta ja tuloksista on piirtynyt moninainen kuva musiikin tekijän tai säveltäjän urapoluista.

Tule julkistamistilaisuuteen kuulemaan, mistä löytyvät naisten ja muunsukupuolisten uran kipupisteet musiikin tekijänä - ja mitä niille voitaisiin tehdä. 

  • Tulosten julkistamisen jälkeen kuulemme säveltäjä, Taideyliopiston lehtori Riikka Talvitien kommenttipuheenvuoron: miltä näyttää nuorten säveltäjien mahdollisuuksien tasa-arvo? 
  • Laajassa paneelikeskustelussa alan toimijat analysoivat kyselyn tuloksia tarkemmin sekä puhuvat siitä, mikä edistäisi naisten ja muunsukupuolisten urakehitystä musiikkialalla. Keskustelemassa mm. musiikintekijä Maija Vilkkumaa, säveltäjä Minna Leinonen, Elements Musicin toimitusjohtaja Tommi Tuomainen, laulaja-lauluntekijä Vilma Alina sekä musiikin tohtori ja pedagogi Minja Koskela.
  • Keskustelua luotsaa Warner Music Finlandin A&R ja Monsp-levymerkin vetäjä Ida Karimaa.

Tilaisuus järjestetään livenä Helsingin Musiikkitalon terassilämpiössä keskiviikkona 8.3. klo 14. Julkistusta on mahdollista seurata myös striimin välityksellä. 

Tilaisuudessa juhlistamme myös naistenpäivää pienen tarjoilun merkeissä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Voit seurata tilaisuutta striiminä 8.3. klo 14 alkaen tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:  

8.3.2023 14:00

Päättyy:  

8.3.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Teosto, Elements Music, Suomen Jazzliitto, Suomen konservatorioliitto, Suomen Musiikintekijät, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Musiikkioppilaitosten liitto, Suomen Säveltäjät, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Warner Music Finland Oy ja Yleisradio

vappu.aura@teosto.fi