Tapahtuman oletuskuva

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto ympäristökasvatuksen osaamisalalla, Nuorisoalan painotus, Pääkaupunkiseutu 03/2023 – 05/2024

1.3.2023 13:00

Koulutus toteutetaan pääkaupunkiseudulla kohteissa, joissa voimme oppia sekä ulkona että sisällä

Nuorisoalan toimija! 

Haluatko kehittyä ympäristökasvattajana? Kiinnostaako sinua kestävän kehityksen edistäminen ja ulkona toimiminen? Kaipaatko työkaluja, menetelmiä ja näkökulmia nuorisopalvelu- tai muuhun nuorisoalan kestävyystyöhön sekä vinkkejä luonnosta saatavien hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen toiminnassa? Suorita ympäristöalan erikoisammattitutkinto ja valmistu ympäristökasvattajaksi nuorisoalan painotuksella! 

Koulutusohjelman laajuus ja kesto 

Ympäristökasvatuksen koulutusohjelma valmistaa suorittamaan näyttötutkintona ympäristöalan erikoisammattitutkinnon, jonka laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnossa on neljä tutkinnonosaa: toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla, työyhteisössä toimiminen, ympäristökasvattajana toimiminen ja ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen.  Koulutusohjelmaan sisältyy yhteensä 13 lähipäivää seitsemänä 1–3 päivän pituisena lähijaksona arkipäivisin, 1 etäopetuspäivä ja lisäksi itsenäistä verkko-opiskelua sekä oman työn kehittämistä. Koulutus kestää reilun vuoden (03/2023–05/2024), ja sen voi suorittaa oman työn ohessa. 


Lähijaksojen aikataulu

 

 

1.3.2023  Orientaatiopäivä,SYKLIn tilat, Malmi, Helsinki
29.-30.3.23  Hyvin suunniteltu 1 -lähijakso, Seikkailutalo, Helsinki 
20.4.2023  KEPO etänä klo 9.30-15.00 hankesuunnitelmien esittelyä, hankehallinnointia 
9.-10.8.2023  Pienet askeleet 1 -lähijakso, Östersundomin leirikeskus, Helsinki 
13.-14.9.2023  Hyvin suunniteltu 2 -lähijakso, mahdollisesti Nuuksio (paikka täsmentyy) 
3.-5.10.2023 Ympäristökasvatuksen monet menetelmät -lähijakso, Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
30.-31.1.2024  Pienet askeleet 2 -lähijakso, Meriharjun luontotalo, Helsinki 
23.4.2024  klo 13-16 Ympäristökasvattajan onnistumisen tähtihetket, Helsinki Lähipäivät alkavat klo 9 ja päättyvät viimeistään klo 16.

Lähipäivät alkavat kello 9 ja päättyvät kello 16. Lähipäivien paikat ilmoitetaan alkuvuodesta 2023 ennen opintojen alkamista. Sijainnit tulevat olemaan Helsingissä, ja muualla pääkaupunkiseudulla. Orientaation jälkeen opinnot alkavat itsenäisellä verkkokurssin tekemisellä. 

 

Lokakuussa järjestetään Virroilla kaikille Syklin ympäristökasvatusopiskelijoille yhteinen kolmen päivän mittainen lähijakso, jossa on tarjolla asiantuntijaluentoja ja ulkotoimintapainotteisia työpajoja. Työpajatarjonnassa huomioidaan myös nuorisokohderyhmä. Virtojen lähijaksolle järjestetään majoitus Syklin toimesta, mutta matkat ja ruokailut jäävät opiskelijalle maksettavaksi (elleivät kustannukset sisälly vierasoppisopimukseen). 

Näyttöjen aikataulu

Lähipäiviin osallistuminen ja näyttöjen aikataulu sovitaan jokaisen kanssa henkilökohtaisesti. Ryhmänä pyrimme kuitenkin seuraavaan aikatauluun:

1.Osatutkinto ”Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla” ja ”Työyhteisössä toimiminen” -tutkinnonosista syksyllä 2023 ympäristökasvatustilaisuuden yhteydessä.
2.Ympäristökasvattajan portfolion esittely ja osatutkinto ”Ympäristökasvattajana toimiminen” sekä ”Ympäristöalan kehittämishankkeen toteuttaminen” -tutkinnonosista keväällä 2024.

Kouluttajat

anna-h.jpg (16 KB) Anna Haukka
Kouluttaja
anna.haukka@sykli.fi
050 5536 601
satu.jpg (2 KB) Satu Jovero
Kouluttaja
satu.jovero@sykli.fi
050 5639 370
maarit.jpg (2 KB) Maarit Pihkala
Kouluttaja
maarit.pihkala@sykli.fi
050 378 9903
ulla.jpg (15 KB) Ulla Myllyniemi
kouluttaja
ulla.myllyniemi@sykli.fi
p. 044 7723771
elina.jpg (6 KB) Elina Hinkkanen
kouluttaja
050 553 66 24
elina.hinkkanen@sykli.fi

Koulutusohjelman sisältö 

Koulutusohjelmassa saat taustatietoa, näkemystä ja käytännön menetelmiä ja työkaluja vaikuttavaan ympäristö- ja kestävyyskasvatukseen sekä pääset kehittämään työyhteisötaitojasi.   Koulutuksen aikana kartoitetaan työyhteisön kestävän kehityksen nykytilaa ja laaditaan organisaatiolle kestävän kehityksen ohjelma. Ympäristökasvatustyön tueksi laaditaan ympäristökasvatussuunnitelma. Koulutuksen aikana toteutetaan ympäristökasvatustilaisuus ja ympäristöalan kehittämishanke. Edellä mainitut tehtävät toteutetaan työyhteisöön tai muuhun sopivaan organisaatioon tehtävinä osaamistehtävinä. Ympäristökasvatuksen menetelmällistä osaamista monipuolistetaan jokavuotisella Monet menetelmät -lähijaksolla Virroilla. Merkittävä osa lähijaksoista toteutetaan ulkona. 

Nuorisoalan painotus 

Painotamme lähijaksoilla ulkona toimimisen näkökulmaa. Perehdymme luonnon hyvinvointia ja oppimista sekä osallisuutta tukeviin vaikutuksiin. Tutustumme erilaisiin ulkona oppimisen ja luontokasvatuksen pedagogisiin menetelmiin. Luomme yhteyden myös ympäristökasvatuksen ja kestävän toiminnan välille. Opintojen aikana tuemme kasvuasi pedagogina sekä annamme vinkkejä työyhteisösi innostamista mukaan oppimiisi uusiin asioihin. Tarjoamme mahdollisuuden liittyä erilaisiin yhteistyö- ja toimintaverkostoihin. 

Koulutuksen kohderyhmä 

Koulutus sopii nuorisopalveluissa tai muutoin nuorten kanssa työskenteleville esim. järjestöille, seurakunnille, seikkailukasvatukseen, sekä muille nuorisokohderyhmän kanssa työskenteleville. 

 

Katso lisää koulutuksen sisällöstä opinto-oppaasta »

Tervetuloa yhteiselle matkalle Syklin ympäristökasvattajaksi!

ymka_polku_eventilla.gif (361 KB)

Koulutuksen hinta

Valtio rahoittaa ammatillisia opintoja, joten koulutus toteutetaan oppisopimusmuotoisena tai omaehtoisesti valtionosuusmuotoisena. Jos sinulla on vierasoppisopimus, koulutus on sinulle maksuton. Muilta suorittajilta peritään opiskelijamaksu 500 €. Työttömiltä maksu on 200 €. Rahoitusmuodoista saa lisätietoja Syklin tutkintokouluttajilta tai infosta: info@sykli.fi 

Orientaatiopäivä on maksuton. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen alla olevasta linkistä. 

Ajankohta

Alkaa:  

1.3.2023 13:00

Päättyy:  

18.6.2024 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Koulutus toteutetaan pääkaupunkiseudulla kohteissa, joissa voimme oppia sekä ulkona että sisällä


Lisätiedot

Anna Haukka

p. 050 553 6601

anna.haukka@sykli.fi