Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Opettaja ilmastonmuutoksessa, VERKKOKOULUTUS 15.4.2021

15.4.2021 09:00

Verkossa

Ilmastonmuutos herättää suuria tunteita ja liittyy kaikkeen mahdolliseen. Voiko opettaja luottaa ammattitaitonsa riittävyyteen? Kuinka löytää omat voimansa ilmastotoimijana? Miten yhdessä oppilaiden kanssa unelmoida ja rakentaa parempaa maailmaa ilman että työmäärä lisääntyy liikaa?

Koulutus keskittyy opettajuuden tukemiseen ja voimaantumiseen sekä oman ilmastokyvykkyyden löytämiseen. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. opettajuuden murros, unelmat ja toivottu tulevaisuus, riittävyys ja jaksaminen sekä kestävämpi arki koulussa ja työyhteisössä. Työpajan menetelmät ovat toiminnallisia, pohdiskelevia ja tulevaisuuteen suuntaavia, mutta silti tukevasti arjen haasteisiin ja reunaehtoihin nojautuvia. 

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä sekä kehittämistehtävä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista. Syksyllä 2021 järjestetään aiheet kokoava webinaari.

Koulutuksen tavoite

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.

Katso kaikki koulutukset: sykli.fi/tunne-ilmasto

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke ja osallistujille maksuton.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus soveltuu kaikille opettajuuden ja ilmastokysymysten kanssa painiville, opetusasteesta riippumatta.  

Tietoa kouluttajista

Sanni Virtanen on Vantaan Ruusuvuoren koulun kuvataiteenopettaja ja ympäristökasvatuksen energiapakkaus. Hän on erikoistunut omien sanojensa mukaan "maailmanpelastuksellisiin oppiaineisiin". Hänelle myönnettiin vuonna 2019 Ympäristökasvatuksen Ruusu.  

Satu Jovero on toiminut Syklin kouluttajana vuodesta 2019. Hän on koulutukseltaan luokanopettaja ja ympäristötieteilijä.  Hänen erityisvahvuutensa on laaja luonnontieteellinen ymmärrys ja kokonaisvaltainen lähestymistapaa ─ erityisesti ilmastokasvatukseen liittyvissä näkökohdissa.

Ajankohta

Alkaa:  

15.4.2021 09:00

Päättyy:  

15.4.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Aura Piha

050 464 2696

aura.piha@sykli.fi