Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Opettaja ilmastonmuutoksessa, verkkokoulutus 23.9.2021

23.9.2021 09:00

Verkossa, ilmoittautumislinkki lähetetään etukäteen

Ilmastonmuutos herättää suuria tunteita ja liityy kaikkeen mahdolliseen. Voiko opettaja luottaa ammattitaitonsa riittävyyteen? Kuinka nähdä ja löytää omat voimansa ilmastotoimijana? Miten yhdessä oppilaiden kanssa unelmoida ja rakentaa parempaa maailmaa ilman että työmäärä lisääntyy liikaa? Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutuksen sisältö

Käsiteltäviä aiheita ovat mm. opettajuuden murros, unelmat ja toivottu tulevaisuus, riittävyys & jaksaminen, kestävämpi arki koulussa ja työyhteisössä. Työpajan menetelmät ovat toiminnallisia, pohdiskelevia ja tulevaisuuteen suuntaavia, mutta silti tukevasti arjen haasteisiin ja reunaehtoihin nojautuvia.

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän sekä itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.
Katso kaikki koulutukset

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Tietoa kouluttajista

Sanni Virtanen (TaM, YEAT ympäristökasvatus) on ilmastokasvattaja ja oppilaiden osallistamisen suunnannäyttäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yläkoulun arjesta.

Satu Jovero on Syklin kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Lisätietoja:

Isa Mäkelä
Suomen ympäristöopisto Sykli
+358 50 367 7855
isa.makela@sykli.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

23.9.2021 09:00

Päättyy:  

23.9.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa, ilmoittautumislinkki lähetetään etukäteen


Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi