Koulutuksen teemana ovat ryhmäytyminen, lapsilähtöisyys ja luovuus, joihin paneudutaan seikkailu- ja taidekasvatuksen näkökulmista. Lähiluonnosta alkaa seikkailu, joka tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia, joilla on lasta ja ryhmää vahvistava merkitys.
Kuvataiteen ulko-opetuksen näkökulmana ovat seikkailutaiteen menetelmät, jotka korostavat yhdessä tekemistä, leikkiä, lähiympäristön tutkimista ja kokeellisuutta. Seikkailutaidetta käsitellään sekä lyhyesti taidepedagogiikan peruskäsitteiden että lukuisten käytännön tehtäväideoiden ja omien kokeilujen kautta.
Jokainen koulutuksen suorittanut saa Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirjan.
Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, lähipäivä ja kehittämistehtävä. Koulutuksen toteuttavat SYKLI ja Seikkailutaidekoulu.
Koulutuksen sisältö:
Osallistujien pedagoginen osaaminen ja reflektointitaidot kehittyvät. Opit viemään teoriaa entistä paremmin käytäntöön, soveltaa oppimaasi omassa työssäsi ja työyhteisössäsi.
Koulutusosio sisältää ennakkotehtävän (aiheeseen virittävän artikkelin lukeminen), yhden lähipäivän (sisältää toiminnallisia ja osallistavia harjoituksia) ja kehittämistehtävän työpaikalla toteutettavaksi. Koulutuksesta saa todistuksen, kun nämä osa-alueet on suoritettu.
Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutus sopii kaikille työssäkäyville varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen parissa työskenteleville.
Kouluttajat:
Riina Fågel on hankkeen projektipäällikkö ja ympäristökasvattaja, SYKLI.
Verna Kuntsi on seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettaja (TaM), Seikkailutaidekoulu
Satu Sipilä on seikkailutaiteen ja kuvataiteen opettaja (TaM), Seikkailutaidekoulu
Lisätietoa koulutuksesta:
Riina Fågel
riina.fagel@sykli.fi
050 517 8958