3.10.2023 Opintomatka Raumalle

3.10.2023 08:30

Vanha Rauma

Tervetuloa opintomatkalle Suomen kolmanneksi vanhimpaan kaupunkiin Raumalle!

Päivän aikana koemme Vanhassa Raumassa elämykselliset kävelykierrokset, kuulemme Doerz -elämysverkkokaupan kokemuksista, matkailun vastuullisuustyöstä sekä yrittäjien kaupunkikehittämisen yhteisverkostosta.

Opintomatka on suunnattu seudun elinvoimaa ja matkailua edistäville toimijoille eli perinteisten matkailualan yrittäjien lisäksi mm. vähittäiskaupan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville. 

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä mieleisesi aamupäivän kävelykierroksista sekä lounasvaihtoehdoista. Kummallekkin kierrokselle paikkoja rajoitettu määrä.

Opintomatka on osallistujille maksuton, mutta lounas on omakustanteinen. Lounaaksi on vaihtoehtoina liha-, kala- tai vegaaninen annos. Lounaaseen sisältyy runsas salaattipöytä ja kahvi. Lounaan hinta on 16 euroa ja se maksetaan ravintolassa.

Ilmoittautuminen maanantaihin 18.9. mennessä. Huom. Paikkoja on rajoitetusti.

OHJELMA

Klo 8.30          Lähtö Forssan linja-autoaseman tilausajolaiturilta (torin puoli)

Klo 8.50          Lähtö Humppilan Lasin pihalta

Klo 10.30        Live like a local - paikallisia Doerz -elämyksiä

Vaihtoehto 1: Vanhan Rauman kummituskierros 

Missä sijaitsee Vanhan Rauman riivatuin katu? Kuka kapuaa taidemuseon narisevia portaita sulkemisajan jälkeen? Nämä ja monet muut synkät salaisuudet selviävät kävelykierroksen aikana, jolla kuljetaan läpi salaisten sisäpihojen, sokkeloisten mukulakivikatujen ja hämärien kinttupolkujen. Kesto 1h 30 min.
Kummitus-, kaupunki- ja luonto-opas, kirjailija Saana Jaakkola, Sandria Sisällöntuotanto

Vaihtoehto 2: Vanhan Rauman taiteilijoita ja työhuoneita

Vanha Rauma on monien kuvataiteilijoiden ehtymätön taiteen lähde. Monilla kuvataiteilijoilla on Vanhassa Raumassa persoonallinen työhuone ja osa myös asuu vanhan kaupungin värikkäissä puutaloissa. Kävelyretkellä tutustutaan idyllisen Vanhan Rauman taiteeseen ja taitelijoihin pääosin viimeisen sadan vuoden jaksolla. Kierros sisältää myös vierailun 1-2 nykytaiteilijan työhuoneella. Kesto 2 tuntia.
Kuvataiteilija ja Rauma-opas Kirsi Kuusisto.

Siirtyminen omassa aikataulussa Ravintola Savilaan.

Klo 13.00        Omakustanteinen lounas Ravintola Savilassa

Tallbo-ravintoloihin kuuluva Savila sijaitsee Vanhan Rauman sydämessä Savilanpuiston laidalla. Lounaan jälkeen oppaamme Saana ja Kirsi kertovat omista kokemuksistaan Doerz -verkkokaupan palvelutuottajina.

Klo 14.30        Vierailu Rauman Merimuseossa

Opastettu tutustuminen erikoismuseoon, joka kertoo keskiaikaisen kaupungin olemassaolon elinehdoista: merestä ja merenkulusta. Laaja perusnäyttely sekä vaihtuvat näyttelyt esittelevät raumalaista purjemerenkulkua, merenkulun opetusta, merimiehen elämää sekä merillä että maissa ja laivanrakennusta. 

Merimuseon kokoustila, kahvit

Vastuullisen matkailun kehittäminen ja yrittäjäyhteistyö
Matkailupäällikkö Irene Villanen, Visit Rauma tai Kestävän kehityksen koordinaattori Anna Meriruoho, Rauman kaupunki

Rakastunut Raumaan
Rauman kaupallisen keskustan kehittämisestä vastaa Rauman Yrittäjät ry:n suojissa toimiva Rakastunut Raumaan -yhteisö. Sen päämäärä on ylläpitää ja kehittää keskustan elinvoimaisuutta, toimia yritysten ja päättäjien välisenä linkkinä sekä kehittää yritysten välistä yhteistyötä.
Tapahtumakoordinaattori Meliha Lehtonen, Rauman Yrittäjät ry.  

Klo 16.30        Kotimatkalle

noin klo 17.50 Paluu Humppilassa
noin klo 18.10 Paluu Forssassa

Varustaudu päivään mukavilla, tasapohjaisilla kengillä ja säänmukaisella vaatetuksella. Vanhan Rauman alueella liikutaan kävellen - satoi tai paistoi. Retki ei sovi liikuntarajoitteellisille.

Opintomatkan järjestää Forssan seudun matkailun digiloikka -hanke, jonka tavoitteena on edistää Forssan seudun matkailupalvelujen löydettävyyttä, näkyvyyttä ja alan toimijoiden tietotaitoa digitaalisten työkalujen käytössä.

 

 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

3.10.2023 08:30

Päättyy:  

3.10.2023 18:10

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vanha Rauma

Rauma

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Mari Noromies-Wahl & Paula Vigilant

+358505965161

mari.noromies-wahl@fyk.fi

www.fyk.fi