Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Radikaali toivo - Aktivismi ja vaikuttaminen koulun toimintakulttuurissa, 12.4.2022, Vantaa

12.4.2022 09:00

Kulttuurikeskus Vernissa

Mihin kaikkeen koulun toimintakulttuuri voikaan vielä venyä? Vantaan Korsossa on päätetty katsoa ilmastokriisiä rohkeasti silmiin ja tehdä asialle jotain! Mutta miten ilmastokasvatus mahtuu yläkoulun arkeen ja rakenteisiin niin, että opettajakuntakin intoutuu ja muutos on mahdollinen? Ruusuvuoren koulussa on alkanut täysin uudenlainen valinnaisainepaketti Radikaali Toivo, joka koskettaa jokaista koulun oppilasta. Koulun oppilaat ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä rehtoreiden ja muiden koulujen suuntaan. Tervetuloa kuulemaan lisää Ruusuvuoden koulun tarinasta. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutuksen sisältö

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän sekä itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.

Katso kaikki koulutukset 

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään yläkoulun näkökulmasta, mutta toki laajemminkin.

Tietoa kouluttajista

Sanni Virtanen (TaM, YEAT ympäristökasvatus) on ilmastokasvattaja ja oppilaiden osallistamisen suunnannäyttäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yläkoulun arjesta.

Lisätietoja:

Isa Mäkelä
Suomen ympäristöopisto Sykli
+358 50 367 7855
isa.makela@sykli.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

12.4.2022 09:00

Päättyy:  

12.4.2022 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Vernissa

Tikkurilantie 36
01300 Vantaa

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi