Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Radikaali toivo - Aktivismi ja vaikuttaminen koulun toimintakulttuurissa, verkkokoulutus 24.11.2021

24.11.2021 09:00

Verkkokoulutus

Mihin kaikkeen koulun toimintakulttuuri voikaan vielä venyä? Vantaan Korsossa on päätetty katsoa ilmastokriisiä rohkeasti silmiin ja tehdä asialle jotain! Mutta miten ilmastokasvatus mahtuu yläkoulun arkeen ja rakenteisiin niin, että opettajakuntakin intoutuu ja muutos on mahdollinen? Ruusuvuoren koulussa on alkamassa täysin uudenlainen valinnaisainepaketti Radikaali Toivo, joka koskettaa jokaista koulun oppilasta. Koulun oppilaat ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä rehtoreiden ja muiden koulujen suuntaan. Nyt työn ala on oma älysovelluksen kehittäminen ruokahävikin pienentämiseksi yhteistyössä keskuskeittiöiden ja koodareiden kanssa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutuksen sisältö

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän sekä itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.
Katso kaikki koulutukset 

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Tietoa kouluttajista

Sanni Virtanen (TaM, YEAT ympäristökasvatus) on ilmastokasvattaja ja oppilaiden osallistamisen suunnannäyttäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yläkoulun arjesta.

Aura Piha on Syklin kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija

Lisätietoja:

Isa Mäkelä
Suomen ympäristöopisto Sykli
+358 50 367 7855
isa.makela@sykli.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

24.11.2021 09:00

Päättyy:  

24.11.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkkokoulutus


Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi