Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Rohkeutta ja kestävän kehityksen läpimurtoja kouluihin 19.10.2021, Iilaakso

19.10.2021 09:00

Iilaakso

Rohkeutta ja läpimurtoja -koulutuskokonaisuus antaa eväitä kestävän kehityksen edistämiseen omassa koulussa tai jopa koko kunnassa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, yksi lähipäivä ja kehittämistehtävä.  

Koulutuksen sisältö

Kunnianhimoinen kestävä kehitys ei ole utopiaa - Suomessa on jo onnistuttu monessa! Esimerkillisessä Iin kunnassa kestävä kehitys on jo kunnallinen kärkihanke, jossa resurssiviisauden tiekartta viitoittaa koulujenkin opetusta. Mutta miten edistää kokonaisvaltaista kestävyyttä koulussa kuntatason lähtötilanteiden erilaisuudesta huolimatta?

Rohkeutta ja läpimurtoja -työpajan tavoitteena on antaa askelmerkkejä siihen, kuinka opettajat voivat jalkauttaa kunnianhimoisia ilmastotavoitteita osaksi koulujen arkea. Miten saada mukaan koulun tai kunnan johto, ja miten johto voi turvata tarvittavat resurssit ja puitteet toimien onnistumiselle? Lähipäivä koostuu motivoivista esimerkeistä ja toiminnallista harjoituksista.

Tällä hetkellä koronarajoitusten vuoksi koulutustilaan voidaan ottaa vain 10 henkilöä. Tämä voi kuitenkin muuttua suuntaan tai toiseen kesän aikana. VÄHÄISEN KAPASITEETIN VUOKSI ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA. Mikäli et pääse paikalle, ilmoitathan siitä vähintään viikkoa ennen, jotta voimme antaa paikan seuraavalle. Tarjolla on myös yksi etänä toteutettava lähipäivä la 23.10. Koulutuskokonaisuuden pystyy suorittamaan myös täysin itsenäisesti verkossa.  

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita. 
Katso kaikki koulutukset täältä

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Tietoa kouluttajista

Pinja Sipari on BMOL:n ympäristökasvatuksen asiantuntija ja kokenut etäkouluttaja.
Maria-Riitta Paaso on esikouluopettaja, energiakoordinaattori ja Kestävän kehityksen -OPS työryhmän puheenjohtaja. Lisäksi koulutuksessa kuullaan kunnan terveiset Iin opetusjohtaja Tuomo Lukkarilta, jolla on kokemusta sekä opettajana, rehtorina ja että muutosjohtajana toimimisesta. Yläkoulun näkökulman tuo matemaattisten aineiden opettaja Pirkko Keskitalo.
Aura Piha on Syklin kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Lisätietoja:

Isa Mäkelä
Suomen ympäristöopisto Sykli
+358 50 367 7855
isa.makela@sykli.fi

 

Ajankohta

Alkaa:  

19.10.2021 09:00

Päättyy:  

19.10.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Iilaakso

Piisilta 1
91100 Ii

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi