Tapahtuman oletuskuva

Stressistä rauhaan – harjoituksia hermostollesi

19.3.2023 10:00

Kulttuurikeskus Sofia

Joogaohjaaja Antti Palokankaan vetämällä kurssilla keskitytään kiertäjähermon eli vagushermon parantavaan voimaan. Johdatukseksi kurssiin ohjaajamme kertoo:

”Vagushermon ventraalinen haara saa meidät sosiaalisen liittymisen tilaan, jossa olemme tyyniä, tasapainoisia, yhteistyökykyisiä ja rauhalliseen harkintaan kykeneviä. Ulkoisen vaaran uhatessa autonomisen hermoston hermorunko aktivoituu ja siirrymme ’taistele tai pakene’ -stressitilaan. Jos emme pysty taistelemaan tai pakenemaan, joudumme vagushermon dorsaalisen haaran aktivoimaan tilaan, avuttomuuteen, apatiaan ja masennukseen.

Yksinkertaisilla harjoituksilla voimme palauttaa hermostomme vagushermon ventraalisen haaran tilaan: tyyneyteen, tasapainoisuutteen ja rauhalliseen harkintaan kykenevään tilaan rauhattomissakin olosuhteissa. Tämä on todellinen lahja ihmiselle nykyisin vallitsevan stressaavan, pelkojen hallitseman elämäntilanteen rauhoittamiseen ja mielentyyneyden saavuttamiseen.”

Kurssimaksu 75 €, sis. opetuksen, lounaan ja kahvin. Kurssi maksetaan paikan päällä vastaanottoon. Kurssille otetaan enintään 20 osallistujaa. Toisena ohjaajana toimii Kimmo Peltola.

Huom! Kurssi on tarkoitettu aikuisille, ei lapsille.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

19.3.2023 10:00

Päättyy:  

19.3.2023 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Sofia

Kallvikinniementie 35
00980 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet