Tehokkuutta väestötietojärjestelmän ilmoittamisprosessiin

9.9.2021 15:00

Teams

Tervetuloa Digi- ja väestötietoviraston (DVV) sekä Kuntien Tiera Oy:n järjestämään webinaariin kuulemaan, miten kuntalaisten tietojen ilmoittamisprosessia väestötietojärjestelmään (VTJ) voidaan kehittää ja tehostaa.

Erityiseksi haasteeksi on noussut kuntalaisten kuolintietojen saatavuus, joista väestötietojärjestelmään tulee sähköisesti ainoastaan 40 %. Käytäntönä on, että lääkäri ilmoittaa henkilön kuolintiedon lomakkeella postitse DVV:lle, jossa lomakkeen tiedot tallennetaan manuaalisesti väestötietojärjestelmään. Postitus ja tietojen päivittäminen järjestelmään on hidasta, mikä osaltaan vaikeuttaa kuntien asiakaspalvelua.

Uusi prosessi nopeuttaa tiedonsiirtoa ja tehostaa kuntien ilmoittamisprosessia

Tieran ja DVV:n tavoitteena on kehittää kuolintiedon ilmoittamisprosessia niin, että tieto voidaan lähettää DVV:lle suoraan potilastietojärjestelmästä tai sähköisen lomakkeen kautta. Prosessin mahdollistaa Tieran uusi palvelualusta, joka sisältää kyvykkyydet niin rajapintojen toteutukseen kuin sähköiseen tiedonkeruuseen.

Tavoitteena on sähköisen tiedonkäsittelyn kautta nopeuttaa tiedonsiirtoa VTJ-järjestelmään, jolloin omaiset saavat tiedon huomattavasti nykyistä nopeammin ja heillä on mahdollisuus hoitaa lakisääteisiä velvollisuuksia paremmin. Sähköinen tiedonsiirto myös tehostaa ilmoittamisprosessia ja säästää näin aikaa ja rahaa.

Tule mukaan kuulemaan lisää ja kertomaan arvokas näkemyksesi, miten voimme yhdessä lähteä kehittämään prosessia, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla tehostaa kuntien toimintaa ja parantaa asiakaspalvelua. Yhdessä saamme aikaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta!

Agenda:

  • Tervetuloa!
  • Sähköinen väestötietojen ilmoittaminen ja sen hyödyt
  • Miten kuolintietojen ilmoittamisprosessia voidaan tehostaa ja miksi?
  • Palveluväylä sähköisen ilmoittamisen kanavana
  • Uuden palveluväylän käyttöönotto
  • Ilmoittamisprosessin kehittäminen kuntayhteistyönä

 

Ilmoittaudu webinaariin 8.9. klo 14 mennessä!

Tilaisuus toteutetaan Teams-kokouksena ja osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille viimeistään päivään ennen tilaisuutta.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti Tieran omistaja-asiakkaiden sote- ja tietohallintopäättäjille, jotka kehittävät ja digitalisoivat kunnan prosesseja.

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:  

9.9.2021 15:00

Päättyy:  

9.9.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams


Järjestäjä

Kuntien Tiera Oy

info@tiera.fi