Tekijän silmin: Kotiinpaluu
Petra Laiti
ke 8.12.2021 klo 18.30 

Näyttelyn sisällöllinen ohjaaja ja saamelainen toimija Petra Laiti esittelee striimatulla etäkierroksella omat kohokohtansa Mäccmõš, maccâm, máhccan – kotiinpaluu näyttelystä.

Kierroksen aikana voi mielellään myös kysyä kysymyksiä. Noin 45 min kestävälle kierrokselle on rajattu määrä paikkoja, joten varaa omasi ennakkoon. Kierrosta voi seurata nettiselaimella tai mobiililaitteelle, mutta suosittelemme seuraamaan kierrosta langallisesta verkosta kuvanlaadun takaamiseksi. 

Mäccmõš, maccâm, máhccan – kotiinpaluu

Näyttelyn sisältö koostuu noin 140 saamelaiskokoelman esineestä. Tämän lisäksi esillä on arkistoaineistoa, valokuvia ja saamelaisten taiteilijoiden teoksia. Suomen kansallismuseon saamelaiskokoelma on muodostunut noin 170 vuoden keruutoiminnan myötä vuosina 1830–1998. Eri aikoina kokoelmaan hankitut esineet heijastavat oman aikansa ja kerääjiensä käsityksiä ja arvoja. Näyttely nostaa esille kulttuuriperinnön merkityksen ihmiselle ja identiteetille, ja saa pohtimaan kulttuuriperinnön hallinnan merkitystä ja omistajuutta.Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
8.12.2021 18:30
Päättyy:
8.12.2021 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa

Järjestäjä

Kansallismuseo

kansallismuseo@kansallismuseo.fi

www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo

Eventilla

Powered by Eventilla