Tapahtuman oletuskuva

Teosto Talks: Onko musiikkiala yhdenvertainen?

13.12.2023 12:00

Musiikkitalo, Helsinki

Tule keskustelemaan yhdenvertaisuuden toteutumisesta musiikkialalla

Rasismi ja yhdenvertaisuus ovat olleet vuoden 2023 kuumia keskustelunaiheita. Perustuslain mukaan ihmisiä ei saa kohdella eriarvoisesti sukupuolen, sukupuolisen suuntautumisen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveyden tai vammaisuuden takia. Miten tämä toteutuu musiikkialalla ja alan ammateissa?

Teosto Talks järjestetään keskiviikkona 13.12. klo 12-13 Musiikkitalolla Helsingissä. Tilaisuudessa pureudumme yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin musiikkialalla. Miten rasismi tai syrjintä ilmenee? Millaisia käytäntöjä on kehitetty edistämään yhdenvertaisuutta? Miten arkipäivän eriarvoisuus ilmenee?  Käydään läpi tutkimustuloksia ja keskustellaan keinoista yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Seuraa tapahtuman striimilähetystä tästä linkistä >>

Yhdenvertaisuuden nykytila musiikkialalla

heidi_partti_kuvajoonaskurppa.jpeg

Professori Heidi Partti luo katsauksen yhdenvertaisuuden nykytilaan ja sen edistämiseksi tehtyihin toimiin Suomen musiikkialalla.

Heidi Partti työskentelee musiikkikasvatuksen professorina Taideyliopistossa. Hän on tutkimustyössään kiinnostunut globaalien muutosten ilmentymistä taide- ja musiikkikasvatuksen kentällä. Erityisesti tasa-arvoon, ekososiaalisuuteen sekä etiikkaan liittyvät kysymykset ovat hänen työssään keskeisiä.

 

Paneelikeskustelu: miltä yhdenvertaisuus arjessa näyttää?

Arjen yhdenvertaisuudesta ja keinoista sen parantamiseksi keskustelemassa henkilöt, jotka ovat puhuneet jo pitkään yhdenvertaisuuden puolesta ja joilla on myös omakohtaisia kokemuksia

puhujakuva_teostotalks_12-2023.jpg
  • toimittaja, DJ ja aktivisti Renaz Ebrahimi
    Renaz Ebrahimi on tullut suurelle yleisölle tutuksi toimittajana ja radiojuontajana sekä esim. Mellow Yellow kollektiivista, joka on ollut vahvasti rakentamassa turvallisempaa klubikulttuuria pääkaupunkiseudulle. 

  • artisti, musiikintekijä Sophia Mitiku
    Suomessa pitkään asunut, korealais-etiopiailaiset juuret omaava Sophia Mitiku on tunnettu RnB:n ja avant-popin välimaastossa liikkuvista soundistaan. Debyyttialbumi Copacabana ihastutti niin yleisöä kuin kriitikoita, ja hän oli mm. ehdolla vuoden tulokkaaksi Indie Awardseissa.

  • Tuottaja, Isolla Musicin toimitusjohtaja Jonas Olsson.
    Lähes parikymmentä vuotta musiikkialalla toiminut Olsson on mies monien hittien takana. Musiikintekijän ja levy-yhtiöpomon rooli lisäksi Jonas on toiminut A&R:nä ja mentorina. Viime aikoina hän on lanseerannut mm. naisille ja muunsukupuolisille suunnatun Prod By Me -kurssin. 

Tilaisuuden juontaa Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura.

Tilaisuuden jälkeen on aikaa yhteiselle verkostoitumiselle ja keskustelulle tarjoilujen äärellä. Klo 14 jatkamme Teoston jäsenkokouksella, jonne ovat oikeutettuja osallistumaan päättäviksi jäseniksi liittyneet asiakkaamme.
>> Lue lisää jäsenyydestä ja liity jäseneksi tästä

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   13.12.2023 12:00
Päättyy:   13.12.2023 13:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo, Helsinki

Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Vappu Aura

Teosto

vappu.aura@teosto.fi