Toiminnalliset menetelmät vapaaehtoisten ohjauksessa, Helsinki

11.11.2017 - 11.11.2017
Opintokeskus Vision koulutustila

Kuvaus

Ohjaatko vapaaehtoisia työssäsi tai luottamustehtävässäsi? Erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla voit tukea vapaaehtoisiasi erilaisissa ohjaustilanteissa, oli kyse sitten yhdestä henkilöstä tai kokonaisesta ryhmästä. Toiminnalliset menetelmät pohjaavat näkemykseen vapaaehtoisista aktiivisina osallistujina ohjaustilanteessa. Menetelmien käytöllä voi kuitenkin olla erilaisia tavoitteita. Niiden avulla voidaan nostaa esille osallistujien osaamista, joka lisää onnistumisen kokemuksia ja tukee jaksamista. Toisaalta harjoitteiden avulla voidaan luoda tila kysymyksille ja keskustelulle - myös hankalista aiheista. Ryhmien kanssa työskenneltäessä toiminnalliset menetelmät edistävät myös ryhmäytymistä ja muita ryhmäprosesseja.

Sisältö

Toiminnalliset menetelmät vapaaehtoisten ohjauksessa -koulutuksessa käydään läpi mitä eri menetelmiä on olemassa ja mihin eri tarkoituksiin niitä voi soveltaa. Keskeisessä roolissa koulutuksessa ovat opiskelijoiden omat kokemukset toiminnallisista menetelmistä. Koulutuksen aikana jokainen pääseekin kartuttamaan toiminnallisten menetelmien työkalupakkiaan ja samalla oppimaan lisää toiminnallisten menetelmien hyödyistä ja mahdollisuuksista vapaaehtoisten työnohjauksessa.

Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan koulutukseen jonkun hyväksi kokemansa harjoituksen tai harjoituksen, jonka käytössä on epävarma. Jokainen osallistuja toimii myös päivän aikana itse ohjaajana. 

Kouluttaja

Vapaaehtoistoiminnan kouluttaja ja vapaaehtoisten työnohjaaja Anne Laimio.

Aika

Lauantaina 11.11.2017 klo 10–16.30

Paikka

Vision koulutustila, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki.

Osallistumismaksu

50€ / osallistuja

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen oheisella verkkolomakkeella.

Huom! Koulutuksen maksimiosallistujamäärä on 15 ja etusijalla ovat kevään 2017 Vapaaehtoisten ohjaus ja työnohjaus –kurssin käyneet. Ilmoittautumisaika vanhoille kurssilaisille on 22.6.–31.8. Tämän jälkeen ilmoittautuminen avautuu muille halukkaille, mikäli paikkoja on jäljellä. Kurssin lopullinen deadline 2.11.2017.

Valitse osallistumistapasi

Hinta Määrä
Toiminnalliset menetelmät vapaaehtoisten työnohjauksessa, Helsinki
(Kaikille avoin)
ei ole saatavilla tällä hetkellä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle.
50,00€ (+ALV 0%)

Ajankohta

Alkaa:
11.11.2017 10:00
Päättyy:
11.11.2017 16:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Opintokeskus Vision koulutustila
Fredrikinkatu 33 A
00120 Helsinki

Järjestäjä