Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Toivon retkikunta 29.4.2022, Lapinlahti

29.4.2022 09:00

Arkkitehtuuri- ja ympäristökoulu Lastu

Toivon retkikunta on koulutus, jossa draamatyöskentelyn avulla käsitellään ilmastonmuutoksen aiheuttamia tunteita ja tavoitellaan aktiivisen toivon tilaa ja toimintaa.  Ilmastoahdistus haastaa kasvattajia kiinnittämään huomiota tunteisiin ja eksistentiaalisiin kysymyksiin ja kehittämään tunnetaitoja, joita taideperustaiset metodit, kuten draama, tuovat hyvin esiin. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä,  lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutuksen sisältö

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän, itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla kannustavia tehtäviä sekä tunteiden käsittelyyn kannustavia toiminnallisia kehittämistehtäviä omassa opetuksessa sovellettavaksi. Lähipäivä koostuu toiminnallisista harjoituksista.

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän, itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla kannustavia tehtäviä sekä tunteiden käsittelyyn kannustavia toiminnallisia kehittämistehtäviä omassa opetuksessa/ohjauksessa sovellettavaksi. Lähipäivä koostuu toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.

Katso kaikki koulutukset 

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Tietoa kouluttajista

Silja Sarkkinen on Syklin kestävän kehityksen kouluttaja ja draamakasvattaja.

Isa Mäkelä on SYKLIn hankkeen projektipäällikkö ja ympäristökasvattaja.

Lisätietoja:

Isa Mäkelä
Suomen ympäristöopisto Sykli
+358 50 367 7855
isa.makela@sykli.fi

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

29.4.2022 09:00

Päättyy:  

29.4.2022 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Arkkitehtuuri- ja ympäristökoulu Lastu

Linnansalmentie 85
73100 Lapinlahti

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi