Tapahtuman oletuskuva

VERKKOKURSSI: Opettaja ilmastonmuutoksessa (maksuton)

21.6.2021 09:00

Verkossa

Ilmastonmuutos herättää suuria tunteita ja liittyy kaikkeen mahdolliseen. Voiko opettaja luottaa ammattitaitonsa riittävyyteen? Kuinka löytää omat voimansa ilmastotoimijana? Miten yhdessä oppilaiden kanssa unelmoida ja rakentaa parempaa maailmaa ilman että työmäärä lisääntyy liikaa? Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, verkkokurssimateriaalien toteuttaminen ja kehittämistehtävä. 

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittaudu tästä linkistä opiskelemaan Kädenjälkeen: https://www.kadenjalki.fi/sign-up/opettajana-ilmastonmuutoksessa-itsenaisen-opiskelun-ryhma/?gid=8167&unEOL_7h5oLVc 

Käsiteltäviä aiheita ovat mm. opettajuuden murros, unelmat ja toivottu tulevaisuus, riittävyys & jaksaminen, kestävämpi arki koulussa ja työyhteisössä. Työpajan menetelmät ovat toiminnallisia, pohdiskelevia ja tulevaisuuteen suuntaavia, mutta silti tukevasti arjen haasteisiin ja reunaehtoihin nojautuvia.

Koulutusosio rakentuu verkkokurssista, jossa on itsenäistä työskentelyä ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivävideot koostuvat asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita. Katso kaikki koulutukset: https://sykli.fi/hankkeet/tunne-ilmasto/

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Sanni Virtanen (TaM, YEAT ympäristökasvatus) on ilmastokasvattaja ja oppilaiden osallistamisen suunnannäyttäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus yläkoulun arjesta.

Satu Jovero on SYKLIn kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Ajankohta

Alkaa:  

21.6.2021 09:00

Päättyy:  

31.12.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 3677855

isa.makela@sykli.fi