Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Rohkeutta ja kestävän kehityksen läpimurtoja kouluihin, VERKKOKOULUTUS 25.3.2021

25.3.2021 09:00

Rohkeutta ja läpimurtoja -koulutuskokonaisuus antaa eväitä kestävän kehityksen edistämiseen omassa koulussa tai jopa koko kunnassa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, yksi lähipäivä,  kehittämistehtävä sekä loppuwebinaari.

Kunnianhimoinen kestävä kehitys ei ole utopiaa - Suomessa on jo onnistuttu monessa! Esimerkillisessä Iin kunnassa kestävä kehitys on jo kunnallinen kärkihanke, jossa resurssiviisauden tiekartta viitoittaa koulujenkin opetusta. Mutta miten edistää kokonaisvaltaista kestävyyttä koulussa kuntatason lähtötilanteiden erilaisuudesta huolimatta?

Koulutuksen sisältö

Rohkeutta ja läpimurtoja -työpajan tavoitteena on antaa askelmerkkejä siihen, kuinka opettajat voivat jalkauttaa kunnianhimoisia ilmastotavoitteita osaksi koulujen arkea. Miten saada mukaan koulun tai kunnan johto, ja miten johto voi turvata tarvittavat resurssit ja puitteet toimien onnistumiselle? Lähipäivä koostuu motivoivista esimerkeistä ja toiminnallista harjoituksista.

Koulutuksen tavoite

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita. Katso kaikki koulutukset: sykli.fi/hankkeet/tunne-ilmasto/

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke ja osallistujille maksuton.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii kaikille opettajille, kasvattajille ja opettajaksi opiskeleville. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Tietoa kouluttajista

Maria-Riitta Paaso on esikouluopettaja, energiakoordinaattori ja Kestävän kehityksen -OPS työryhmän puheenjohtaja. Lisäksi koulutuksessa kuullaan kunnan terveiset Iin opetusjohtaja Tuomo Lukkarilta, jolla on kokemusta sekä opettajana, rehtorina ja että muutosjohtajana toimimisesta. Yläkoulun näkökulman tuo luonnontiedeaineiden opettaja Pirkko Keskitalo.

Aura Piha on Syklin kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Lisätietoja:

Aura Piha
aura.piha@sykli.fi
p. 050 464 2696

 

Ajankohta

Alkaa:  

25.3.2021 09:00

Päättyy:  

25.3.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka


Lisätiedot

Aura Piha

050 464 2696

aura.piha@sykli.fi