Tapahtuman oletuskuva

Tunne ilmasto: Ilmastonmuutos ja tulevaisuuden taidot, VERKKOKOULUTUS 9.4.2021

9.4.2021 09:00

Verkossa, linkki lähetetään ilmoittautuneille

Koulutuksen tavoitteena on aktiivinen kansalaisuus ja tulevaisuuden työelämätaitojen tukeminen. Yhteiskunnassa, jossa tieto karttuu ja uudistuu nopeasti, monet improvisointivalmiuksien ja vuorovaikutuksen kaltaiset taidot nousevat tärkeään asemaan.

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä, kehittämistehtävä sekä loppuwebinaari syksyllä 2021.

Ilmastonmuutos, sen hillitseminen ja siihen sopeutuminen muuttavat työelämää ja työn tekemisen tapoja. Tämä on syytä huomioida koulutuksessa jo nyt. Yhteiskunnassa, jossa tieto karttuu ja uudistuu nopeasti, monet improvisointivalmiuksien ja vuorovaikutuksen kaltaiset taidot nousevat tärkeään asemaan. On kyettävä työskentelemään yhdessä entistä joustavammin ja luovemmin. Valmiuksien harjoittelu kasvattaa itsetuntoa ja tuo varmuutta sekä vahvistaa toivon ja selviytymisen näkökulmaa kasvatuksessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän sekä itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Koulutuksen tavoite

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.

Katso kaikki koulutukset: sykli.fi/hankkeet/tunne-ilmasto/

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke ja osallistujille maksuton.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus on suunnattu erityisesti yläkoulujen opetushenkilöstölle, mutta soveltuu myös alakoulujen 5.-6. lk. opetushenkilöstölle.

Tietoa kouluttajista

Pinja Sipari on BMOL:n ympäristökasvatuksen asiantuntija ja kokenut etäkouluttaja. Aura Piha on Syklin kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Lisätietoja:

Aura Piha
aura.piha@sykli.fi
p. 050 464 2696

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

9.4.2021 09:00

Päättyy:  

9.4.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa, linkki lähetetään ilmoittautuneille


Lisätiedot

Aura Piha

050 464 2696

aura.piha@sykli.fi