Työsuojelurahasto
Tapahtuman oletuskuva

Kehon hallintaa työpaikalla – kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 31.1.2019

31.1.2019 09:00

Musiikkitalon ravintola

Kehon merkitys työhyvinvoinnissa unohtuu usein varsinkin asiantuntijatyössä. Työkyvyn ylläpitämiseksi on tärkeä huolehtia kehosta niin henkisesti kuin fyysisesti.  Työsuojelurahaston rahoittamissa hankkeissa on kehitetty keinoja, joilla voidaan ehkäistä kehon fyysistä tai henkistä sairastumista ja hallita kipua.  Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa 31.1.2019 paneudutaan esitysten ja paneelikeskustelen kautta keinoihin, joilla voidaan tukea ja kehittää työntekijän henkistä ja fyysistä hyvinvointia. 

Kipututkija, LT, dosentti Helena Miranda ja työterveyshuollon erikoislääkäri, LL Marjatta Reilimo kehittivät tutkimushankkeessaan Helsingin kaupungin työterveysyksiölle toimintamallin kivunhallinnan ohjautusta vertaistukiryhmistä. Ryhmiin osallistui kaikkiaan 60 Helsingin kaupungin työntekijää, joilla oli pitkittynyttä kipua ja työkyvyttömyysriski koholla. Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Helena Miranda kertoo Kivunhallintaryhmät työterveyshuollossa -hankkeen tuloksista, miten kipua on hoidettu ja kuinka yleisiä kivut ovat työikäisillä.  Miranda esittelee käytännön harjoituksia ja mitä kipuryhmässä on tehty.

Marja Putkisto on kehittänyt Finnmotion konseptin, jonka avulla ja parannetaan työhyvinvointia ja organisaatioiden tuottavuutta.  Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Putkisto kertoo psyykkisen ja fyysinen ryhtieroosion vaikutuksista. Hän kertoo, miten ryhti voi parantua työaikana, miten ja miksi hyvinvoinnin huollosta voi tulla osa normaali työpäivää ja miten työkulttuuria voi hallitusti muotoilla palvelemaan nykyajan haasteita. Esityksen aikana Putkisto demonstroi lyhyen harjoituksen.

Työsuojelurahasto on rahoittanut kolme kehittämisavustushanketta, joissa käytetään (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) TRE-stressipurkumenetelmää työhyvinvoinnin edistämiseksi. Kehittämisavustushankkeissa ulkopuolisena asiantuntijana toiminut TRE-kouluttaja, DI Jyrki Rytilä kertoo, millaisia nämä TRE-harjoitukset ovat ja miten ne vaikuttavat hyvinvointiin. Rytilä kertoo myös, miten fyysisten harjoitusten tekeminen on mahdollista työpäivän aikana.
 

Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jossa edellä mainitut alustajat keskustelevat muun muassa kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisesta ja niistä keinoista, joilla harjoitukset ja uudet toimintatavat saadaan tuotua arkeen. Paneelikeskustelua vetää Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Paikka: Tutkimus tutuksi -tapaaminen järjestetään torstaina 31.1.2019 klo 9 – 10.30 Musiikkitalon ravintolassa, osoitteessa Mannerheimintie 13 A, Helsinki. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään tiistaihin 22.1.2019 mennessä. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muille asiasta kiinnostuneille.

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa https://websteri.fi/tsr .Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.

Hankkeet: 115395 Kivunhallintaryhmät työterveyshuollossa - Satunnaistetun kontrolloidun interventiotutkimuksen pilotti , 117170 Työelämän Ryhtikoulu ja Ryhtienkelipalvelu

Viestintä: Päivi-Maria Isokääntä, viestintäasiantuntija, Työsuojelurahasto, puh. 050 593 3475, paivi-maria.isokaanta@@tsr.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   31.1.2019 09:00
Päättyy:   31.1.2019 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalon ravintola

Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

Työsuojelurahasto/Päivi-Maria Isokääntä

09 6803 3318

paivi-maria.isokaanta@tsr.fi

Pohjoisesplanadi 21 A, Helsinki