21.3.2019 09:00 - 21.3.2019 10:30 Musiikkitalon ravintola , Mannerheimintie 13 A , 00100  Helsinki

Kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 21.3.2019

Vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä työpaikalla – kutsu Tutkimus tutuksi -tapaamiseen 21.3.2019

Työpaikoilla monet ihmiset joutuvat kokemaan tai ainakin todistamaan vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä. Epäasiallisen käytöksen kohteeksi voi joutua niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaan, median tai muiden sidosryhmien toimesta. Miten vihapuhetta ja epäasiallista käytöstä voidaan ehkäistä työpaikoilla ja miten sen kohteeksi joutunutta työntekijää voidaan tukea? Mitkä ovat ne keinot, joilla ongelmaan voidaan tarttua? Muun muassa näistä asioista puhutaan Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi -tapaamisessa, joka järjestetään torstaina 21.3.2019 klo 9-10.30 Musiikkitalon ravintolassa.

Tutkimus tutuksi -tapaamisessa Annamari Huovinen Osuuskunta Mediakollektiivista kertoo TJS Opintokeskuksen viestintähankkeesta, jossa tuotetaan helposti saatavilla olevaa tukea ja ratkaisuja työntekijän mediavälitteisen eli sekä perinteisen että sosiaalisen median kautta kohtaaman vihapuheen aiheuttamiin haittoihin. Huovinen kertoo muun muassa siitä, mitä vihapuhe aiheuttaa yhteiskunnassa ja erityisesti työelämässä, miten asiantuntijoiden ja esimiesten kannattaa suhtautua siihen sekä miten sitä voi ehkäistä.

Johtava konsultti Susanna Kalavainen esittelee Työterveyslaitoksen koulutushanketta, jossa luotiin työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennus esimiehille. Kalavainen kertoo muun muassa siitä, millaista epäasiallista käytöstä työntekijät kohtaavat työpaikoilla Kalavainen antaa vinkkejä siitä, miten esimies ja työntekijä voivat puuttua epäasialliseen käytökseen ja millaisia keinoja on jo käytettävissä.

Työsuojeluvaltuutettu Ennamaria Meneses Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kertoo, miten ja millaisin keinoin HUS:ssa puututaan epäasialliseen käytökseen ja millaista epäasiallinen käytös työpaikalla voi olla.

Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jossa edellä mainitut alustajat keskustelevat tarkemmin siitä, miten vihapuheeseen ja epäasialliseen käytökseen voidaan puuttua työpaikalla ja miten sitä voidaan ehkäistä. Paneelikeskustelua vetää Työsuojelurahaston viestintäasiantuntija Päivi-Maria Isokääntä.

Paikka: Tutkimus tutuksi -tapaaminen järjestetään torstaina 21.3.2019 klo 9 – 10.30 Musiikkitalon ravintolassa, osoitteessa Mannerheimintie 13 A, Helsinki. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään torstaihin 14.3.2019 mennessä. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muille asiasta kiinnostuneille.

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa https://websteri.fi/tsr . Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.

Hankkeet: 117334 Työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi -verkkovalmennus esimiehille ja 118065 Miten kohdata häiritsevää palautetta työssä? Ratkaisut, toimintatavat ja vastuut.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
21.3.2019 09:00
Päättyy:
21.3.2019 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalon ravintola
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

Järjestäjä

Työsuojelurahasto/Päivi-Maria Isokääntä

09 6803 3318

paivi-maria.isokaanta@tsr.fi

Pohjoisesplanadi 21 A, Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla