Tapahtuman oletuskuva

Tuumasta toimeen ja luontoon! 3-5-vuotiaat Metsään meni! - luontotoiminta osaksi pedagogiikkaa, 24.3.2022, Jyväskylä

24.3.2022 09:00

Mankolan koulu

Lähiopetuksena toteutettava menetelmäkoulutus käsittelee 1.koulutusosan teemoja käytännössä ja itse kokeillen. Monipuolinen kokonaisuus sisältää innostavia käytännön ideoita, jotka on helppo toteuttaa ilman suuria materiaalihankintoja. Leikit ja tehtävät nivotaan VASU:n perusteisiin huomioiden mm. painotukset oppimisympäristöjen laajentamisesta lähiluontoon ja tieto- ja viestintäteknologian käytön. Koulutuksessa hyödynnetään vertaisoppimista. Orientoidutaan luontotoiminnan aloittamiseen ja lähdetään juurruttamaan luontotoimintaa osaksi koko yksikön toimintakulttuuria inspiroivien tehtävien kautta. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutuksen sisältö:

Ymmärryksesi luonnon hyvinvointivaikutuksista kasvaa. Opit entistä paremmin pedagogisesti perustelemaan, suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan toimintaanne oman ryhmäsi lähtökohdista käsin. Vahvistetaan toiminnan lapsilähtöisyyttä, yhdenvertaisuutta ja aitoa osallistumista. Ennakko ja jälkitehtävä tarkentuvat lähempänä. Alkutehtävänä on perehtyä ennalta annettuun aineistoon. Jälkitehtävässä sovelletaan käytäntöön koulutuksen antia.

Koulutuksesta saa todistuksen, kun osa-alueet on suoritettu. Katso kaikki koulutukset »

Koulutuksen kohderyhmä:

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille, jotka työskentelevät 3-5-vuotiaiden kanssa ja ovat aloittamassa luontotoimintaa ryhmässään.

Kouluttajat:

Riina Fågel on hankkeen projektipäällikkö ja ympäristökasvattaja, SYKLI. 
Mari Parikka-Nihti on lasten luontotoiminnan asiantuntija, Suomen Latu.

Lisätietoa koulutuksesta:

Riina Fågel
riina.fagel@sykli.fi
050 517 8958

metsaan-meni-logot_1.jpg (16 KB)

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

24.3.2022 09:00

Päättyy:  

24.3.2022 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Mankolan koulu

Saarijärventie 21
40200 Jyväskylä

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Riina Fågel

050 517 8958

riina.fagel@sykli.fi