Tapahtuman oletuskuva

Työelämän kestävän kehityksen ammattilainen, lokakuu 2024

Koulutuksessa tuemme eri alojen ammattilaisia tunnistamaan oman kestävyysroolinsa yhteiskunnassa.  

Kestävyyden ammattilaisena osaat huomioida työssäsi yrityksen, asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeet sekä luonnon kantokyvyn. Opit ymmärtämään, miten ympäristön muutokset vaikuttavat työhösi ja yritykseesi ja miten työsi ja yrityksesi vaikuttaa ympäristöön - ja miten hyviä vaikutuksia kasvatetaan ja huonoja pienennetään.  

Kurssilla käsiteltäviä teemoja ovat mm. hiilijalanjäljen pienentäminen, luonnon monimuotoisuuden huomiointi, resurssiviisaus, sosiaalinen kestävyys ja hankintaketjun tarkastelu. Pääset tutustumaan järjestelmälliseen kestävyystyöhön, johon kuuluu lähtötilanteen selvittäminen, toimintasuunnitelman tekeminen, arviointi ja raportointi. 

Koulutuksen aikana pääset tekemään organisaatiollesi kestävän kehityksen kartoituksen. Kartoitus antaa tietoa organisaation kestävän kehityksen tilasta ja auttaa priorisoimaan kestävyystoimenpiteitä. 

Koulutuksessa suoritetaan ympäristöalan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa “Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla” (lyh. KETA). Lue lisää sivun lopusta. 

Osaamislupauksemme:  

  • Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen kokonaisuuden ja osaa arvioida omalla alalla ja työyhteisössä vallitsevia käsityksiä kestävyydestä.  
  • Opiskelija osaa kartoittaa ja arvioida organisaation kestävän kehityksen tilaa ja kerätä tarkastelun kannalta olennaista aineistoa. 
  • Opiskelija harjoittelee kriittistä ja systeemistä ajattelua, ymmärtää oman alansa ammattikäytännön vakiintuneita normeja ja osaa uudistaa näitä kestävämmiksi osana työyhteisöään  
  • Opiskelija oppii näkemään työnsä, ammattinsa ja työpaikkansa kestävyystoiminnan mahdollistajana: Kestävyys ja muutosagenttius rakentuvat osaksi opiskelijan ammatti-identiteettiä  

 

Koulutus sisältää kaksi vuorovaikutteista verkko-opetuspäivää, verkkokurssin sekä kurssin suorittamiseen ohjaavan tehtäväklinikan. 

  • Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla -verkkokurssi Ammattilaisen kädenjälki -alustalla 

  • Johdanto kestävään kehitykseen -verkko-opetuspäivä 

  • Vastuullisuus organisaatiossa -verkko-opetuspäivä 

  • Tehtäväklinikka teemalla: ”Kestävän kehityksen kartoituksen tekeminen” (tutkinnon osan suorittajille)


Koulutuksen aikataulu

VK 44 ke 30.10.2024 klo 12:30-15:30 Johdanto kestävään kehitykseen  

VK 46 ke 13.11.2024 klo 12:30-15:30 Vastuullisuus organisaatiossa  

VK 47 pe 22.11.2024 Tehtäväklinikka teemalla: ”Kestävän kehityksen kartoituksen tekeminen” (tutkinnon osan suorittajille)

 

Tietoa Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla -tutkinnon osan suorittamisesta 

Tähän koulutukseen osallistuneilla on mahdollisuus osoittaa osaaminen näytössä ja suorittaa Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa nimeltä Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla. Tutkinnon osan laajuus on 25 osaamispistettä. Mikäli et vielä ole tutkinto-opiskelijana Syklissä ja haluat suorittaa tämän tutkinnon osan, ilmoittaudu koulutukseen valitsemalla vaihtoehto “Haluan suorittaa tutkinnon osan” ja lue lisää Haku tutkintokoulutukseen -sivulta.

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä toimimalla ympäristöalan käytännön työtehtävissä. Ammattitaito osoitetaan toteuttamalla kestävän kehityksen lähtötilanteen kartoitus sekä kehittämällä käytännön työtehtävissä toimintaa kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin. 

Tutustu Ympäristöalan erikoisammattitutkinnon tutkinnonperusteisiin ja “Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla” -tutkinnon osan vaatimuksiin tarkemmin opintopolun eperusteissa.  

 

Vaihto- ja palautusehdot

Etämyyntiä koskevan lain mukaan kuluttajalla on oikeus perua tilaus 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vahvistamisesta, tietyin ehdoin. Kuluttajalla ei ole kaupan peruuttamisoikeutta, jos digitaalisen sisällön toimittaminen on sähköisesti aloitettu kuluttajan suostumuksella ennen peruuttamisajan päättymistä ja kuluttajalle on ilmoitettu peruttamisoikeuden puuttumisesta. Tilauksen jälkeen tilaajan sähköpostiin saama kuitti toimii tilausvahvistuksena. Kurssin käyttäjällä on oikeus perua kauppa ennen ensimmäisten materiaalien avaamista ja ottamista käyttöön (kurssin aloittaminen näkyy järjestelmässä). Tällöin palvelun tarjoajalla on oikeus pidättää palvelun toimittamiseen liittyvien kulujen osuus maksusta. Kun materiaalien käyttö on alkanut, kauppaa ei enää voi perua.

Palvelun tarjoaja ei ole vastuussa mahdollisesta kuluttajalla käytössä olevan laitteiston ja palvelun yhteensopimattomuudesta. Tämän sopimuksen tarkoittama digitaalinen palvelu on yhteensopiva kaikkien nykyaikaisten web-selainohjelmistojen kanssa ja vaatii täten tietokoneen, älypuhelimen tai tablet-laitteen toimiakseen.

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksen vastaanottamisesta. Mikäli maksutapana on ollut lasku- tai osamaksu, laskutus perutaan.

Muuta
Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Sinun on ennen tilaustasi tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Hinta
Määrä

Maksuton.

Myynti päättyy 16.10.2024 09:00
ilmainen

Määrä:


Opiskelijamaksu 150 €

Myynti päättyy 16.10.2024 09:00
ilmainen

Määrä:


Koulutusmaksu 1000€.

Myynti päättyy 16.10.2024 09:00
1 000,00 € (sis. ALV 24.0%)

Määrä:


Lisätiedot

Terhi Yli-Pirilä

terhi.yli-pirila@sykli.fi