Unohdetut-klubi

Unohdetut-klubilla isä ja tytär, inkerinsuomalaiset toimittajat Lea ja Santeri Pakkanen keskustelevat HS:n toimittaja Maria Mannerin johdolla identiteetistä, tarpeesta tuntea juurensa ja representaation voimasta. Klubi-illan päättää elektronista soundia ja haikeuden värittämiä tekstejä lumoavasti yhdistelevä Tiiu Helinä.

**

Kansallismuseossa huhtikuuhun saakka esillä oleva Inkeriläiset – Unohdetut suomalaiset -näyttely nostaa esiin identiteetin ja kollektiivisen muistamisen merkityksen. Sukupolvelta toiselle niukoin sanoin välitetyt kokemukset väkivallasta, pakenemisesta ja pelosta ovat tiivistyneet inkeriläisyyden ytimeen. Harva tietää, niin Suomessa kuin Venäjällä, mitä inkerinsuomalaisille oikein tapahtui.

Unohdetut-klubilla sukelletaan näyttelyin teemoihin ja keskustellaan meidän jokaisen inhimillisestä tarpeesta tulla kuulluksi ja tuntea historiansa. Mikä on suvun tarinan merkitys identiteetille ja miltä tuntuu, kun tarinasta on vaiettu vuosikausiksi? Miten menneisyyden traumaattiset kokemukset välittyvät nykyisille sukupolville ja miten niitä tulisi käsitellä?

Illan päättää Tiiu Helinä Tannerin (laulu) ja Samuli Tannerin (kitara ja elektroniikka) muodostama yhtye, Tiiu Helinä. Yhtye soittaa elektronista musiikkia, jossa voi kuulla muun muassa folkin, dubin ja tuutulaulujen sävyjä. Laulut rakentuvat Tiiu Helinä Tannerin melodioista ja sanoituksista sekä Samuli Tannerin luomista pulputtavista, naksuvista ja kohisevista äänimaisemista. Keikalla kuullaan kappaleita vuonna 2012 ilmestyneeltä Veli-albumilta sekä tulevalta EP:ltä.

Klubi-illan aikana on myös mahdollista tutustua Inkeriläiset – unohdetut suomalaiset -näyttelyyn.

**

Kansallismuseo, Karhunpesä
La 15.2. klo 18.30-21 (ovet 18.15)
Liput 14 / 10 €

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:
15.2.2020 18:30
Päättyy:
15.2.2020 21:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo, Karhunpesä
Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla