Tapahtuman oletuskuva

Vähähiilisyyden asiantuntija, Ympäristöalan EAT

27.4.2021 09:00

Aloitus Teamsissa, jatkossa mahdollisuuksien mukaan Syklin tiloissa Helsingissä ja/tai Tampereella

Ilmaston lämpeneminen on globaali uhka, joka edellyttää toimenpiteitä kaikilta sektoreilta. Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035, lisäksi eri toimialoilla on omia tavoitteita ja toimintaohjelmiaan.  Paineet organisaation hiilijalanjäljen pienentämiseksi koskettaa koko yhteiskuntaa. Vähähiilisyyden asiantuntija -koulutus vastaa tähän vaatimukseen tarjoamalla mahdollisuuden perehtyä hiilijalanjäljen laskentaan ja vähähiilisyyden edistämisen keinoihin ja suorittaa samalla ympäristöalan erikoisammattitutkinto.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille, joilla on työssään mahdollisuus edistää organisaationsa hiilijalanjälkeen liittyviä kehittämistoimia. Sopivia tehtävänimikkeitä ovat esim. kehityspäällikkö, tuotantopäällikkö, tuotantoinsinööri jne. Koulutukseen ei ole varsinaista pohjakoulutusvaatimusta – kiinnostus, tarve ja työtehtävä ratkaisevat

Koulutuksessa perehdytään vähähiilisyyteen, sen edistämisen keinoihin ja hiilijalanjäljenlaskentaan. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon suorittamisen pääpaino on käytännön kehittämistöissä, joiden avulla edistetään kohdeorganisaation toimintaa vähähiilisemmäksi. 

Koulutuksen kesto ja hinta

Koulutuksen kesto on n. 12-18 kk. Koulutukseen sisältyy noin 15 lähiopetuspäivää. Koulutus on valtion tukemaa ja rahoitusmuodosta sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Opiskelijalta laskutetaan opiskelijamaksu, joka on erikoisammattitutkinnossa 500€. Jos suorittaa pelkästään resurssitehokkuuden osatutkinnon, hinta on 300 €. Jos olet työtön opiskelija (TE-toimiston hyväksymä), laskutettava opiskelijamaksu on erikoisammattitutkinnossa 200€. Voit kysyä lisätietoja rahoituksesta Syklistä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus tarjoaa käytännönläheiset perustiedot organisaation vähähiilisyyteen liittyvistä ratkaisuista. Koulutuksen erityinen tähtäin on organisaation hiilijalanjälkilaskennassa. Tältä pohjalta muodostetaan käsitys yrityksen päästövähennyspoluista. Keskeinen keino vähähiilisyyden tavoittelussa on resurssitehokkuusajattelu. Resurssitehokkuuden opinnoissa opiskelija syventyy joko materiaalitehokkuuteen tai energiatehokkuuteen. Resurssitehokkuusajattelu tarjoaa samalla keinoja yrityksen kustannustehokkuuden tavoitteluun.

Tutkinto on kehittämistyöpainotteinen ja käytännössä se muodostuu muutamasta isommasta projektista, jotka liittyvät organisaation nykytilanteen kartoittamiseen sekä laadittaviin kehittämissuunnitelmiin. Koulutus valmistaa Ympäristöalan erikoisammattitutkintoon osaamisalana resurssitehokkuus.

Ympäristöalan erikoisammattitutkintoon kuuluu lisäksi opintokokonaisuudet kestävästä kehityksestä, työyhteisössä toimimisesta ja kehittämishankkeen toteuttamisesta. Lue lisää ympäristöalan erikoisammattitutkinnosta »

Koulutuspaikka

Koulutus käynnistyy Teams-verkkokoulutuksena, mutta tavoitteena on siirtyä lähiopetukseen heti Koronavirustilanteen salliessa. Koulutus toteutetaan samansisältöisenä sekä Helsingissä että Tampereella.  Mainitse ilmoittautuessasi kumpi ryhmä sopisi sinulle paremmin. Aloitustilaisuus on yhteinen molemmille ryhmille. Ryhmien käynnistäminen edellyttää minimiosallistujamäärän täyttymistä (vähintään 10 hlöä/ryhmä).

Koulutuksesta ja sen suorittamisesta kerrotaan lisää 22.03.2021 klo 15-16 järjestettävässä infotilaisuudessa. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja:

Taru Uotila
Koulutusjohtaja (lisätietoa tutkinnon suorittamisesta)
taru.uotila@sykli.fi
050 370 1414

Ari Laitala
Projektipäällikkö (lisätietoja koulutuksesta)
ari.laitala@sykli.fi
050 566 8998

Tapio Pelto
Kouluttaja, projektiasiantuntija (lisätietoa päästövähennyslaskennasta)
tapio.pelto@sykli.fi
050 598 2549

Timo Lahti
Kouluttaja (lisätietoa koulutuksesta)
timo.lahti@sykli.fi
050 3083 688

 

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Määrä

Koulutus on valtion tukemaa ja rahoitusmuodosta sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Opiskelijalta laskutetaan opiskelijamaksu, joka on erikoisammattitutkinnossa 500€. Jos olet työtön opiskelija (TE-toimiston hyväksymä), laskutettava opiskelijamaksu on erikoisammattitutkinnossa 200€. Voit kysyä lisätietoja rahoituksesta Syklistä.

Määrä:


Infotilaisuus on maksuton.

Määrä:


Infotilaisuus on maksuton.

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

27.4.2021 09:00

Päättyy:  

31.12.2022 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Aloitus Teamsissa, jatkossa mahdollisuuksien mukaan Syklin tiloissa Helsingissä ja/tai Tampereella


Lisätiedot

Tapio Pelto

050 598 2549

tapio.pelto@sykli.fi