Yhdistystalouden syventävä kurssi: Talouden valvonta ja talousviestintä, Helsinki

13.2.2018 - 15.2.2018
Vision koulutustila

Kuvaus

Yhdistyksen taloudenhoitajan kuuluu hoitaa yhdistyksen rahaliikennettä ja dokumentoida se kirjanpidoksi. Vähintään yhtä tärkeitä tehtäviä ovat myös talouden valvonta sekä siitä viestiminen muille toimijoille. Valvonta tarkoittaa käytössä yhdistyksen rahan käytön valvontaa. Pysytäänkö budjetissa? Vastaavatko menot hallituksen päätöksiä ja tehdäänkö asiat talousohjesäännön mukaisesti? Taloudenhoitajan pitäisi aina tietää, missä yhdistyksen taloudessa mennään ja osata verrata sitä budjettiin. Miten taloudenhoitaja voi tehdä tämän parhaiten ja mitä työkaluja tähän on tarjolla? Entä jos taloudenhoitaja valvoo yhdistyksen taloutta, kuka valvoo taloudenhoitajaa? Yhdistyksen talous ei voi olla riippuvainen yksittäisistä henkilöistä.

Ei riitä, että taloudenhoitajalla on itsellään tieto yhdistyksen talouden tilasta. Tämän lisäksi hänen on osattava viestiä siitä myös muille toimijoille, ja etenkin hallitukselle. Ollaanko pysytty budjetissa? Onko rahaa käytettävissä erilaisiin projekteihin? Hallituksen lisäksi taloudenhoitajan tehtävä on yleensä myös osattava tiedottaa jäsenistöä yhdistyksen taloustilanteesta. Miten yhdistyksen taloutta kannattaa siis avata vuosikokouksen yhteydessä?

Koulutus on suunnattu yhdistysten talousasioita hoitaville henkilöille, kuten taloudenhoitajille, toiminnanjohtajille ja hallituksen puheenjohtajille. Osallistujilla on hyvä olla jonkin verran käytännön kokemusta yhdistyksen talouden hoitamisesta.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia toimintamalleja yhdistyksen talouden valvontaan ja talousviestintään sekä sitä, miten poikkeaviin tilanteisiin tulee reagoida.

Kouluttaja

KTM Aki Pennanen

Aika

Tiistaina 13.2. ja torstaina 15.2.2018 klo 17–20.

Paikka

Vision koulutustila, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki.

Hinta

50€ / osallistuja.

Ilmoittautuminen

Tiistaihin 6.2.2018 mennessä Visioon oheisella verkkolomakkeella. Mikäli myöhästyit, voit kysellä vapaita paikkoja Visiosta osoitteesta visio@visili.fi, 044-727 3243.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
13.2.2018 17:00
Päättyy:
15.2.2018 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vision koulutustila
Fredrikinkatu 33 A
00120 Helsinki

Järjestäjä