Ympäristöalan ammattitutkinto on vesihuoltoalan ammattilaisille tarkoitettu virallinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittajan osaaminen osoitetaan käytännön työelämässä annettavin näytöin.
Koulutuksen kohderyhmä ja kesto
Koulutus on tarkoitettu vesihuoltoalalla työskenteleville esimerkiksi asentajille, vesilaitoksenhoitajille ja puhdistamonhoitajille, jotka haluavat lisätä osaamistaan, parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla sekä suorittaa tutkinnon.
Koulutus on monimuotokoulutusta, joka koostuu 1-2 koulutuspäivästä kuukaudessa, etätehtävistä sekä työssäoppimisesta. Koulutuspäiviä on yhteensä 10-16 kpl ja näiden lisäksi järjestetään käytännön näytöt. Koulutuksen kokonaiskesto on enintään 18 kk.
HUOM! Koulutuksen yhteiset lähipäivät järjestetään Tampereella.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on ympäristöalan ammattitutkinnon suorittaminen sekä organisaation että henkilökohtaisen osaamisen lisääminen ja omien mahdollisuuksien parantaminen työmarkkinoilla.
Koulutuksen sisältö
Koko tutkinnon suorittaminen edellyttää pakollisen osan lisäksi 2 valinnaisen osan suorittamista, joista jokainen valitsee itselleen sopivimmat. Tutkinnon laajuus on yhteensä 150 osaamispistettä (= osp).
Tutkinnon osat
Pakollinen tutkinnon osa, 50 osp
• Ympäristöalan työtehtävissä toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat, 50 osp
- Talousveden puhdistusprosesseissa toimiminen
- Talousvesiprosessien kunnossapito
- Vesihuoltoverkostojen rakentaminen ja saneeraus
- Vesihuoltoverkostojen kunnossapito
- Jätevesien puhdistusprosesseissa toimiminen
- Jätevesien puhdistusprosessien kunnossapito
Koulutuksen hinta
Valtio rahoittaa ammatillisten tutkintojen opintoja, joten koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena opiskeluna valtionosuusrahotuksella. Koulutuksesta peritään Syklin opiskelijamaksu, joka on 300 €.
Tutustu hakuohjeisiin ennen ilmoittautumista
Hakuohjeet ja tietoa rahoitusmuodon valinnasta löydät täältä.