Tapahtuman oletuskuva

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto – vesihuollon osaamisala, Tampere. Aloitus 3.9.2024

3.9.2024 09:00

Ympäristöalan erikoisammattitutkinto on vesihuoltoalan ammattilaisille tarkoitettu virallinen tutkinto, jossa tutkinnon suorittajan osaaminen osoitetaan käytännön työelämässä annettavin näytöin. 

Koulutuksen tavoite, kohderyhmä ja kesto

Koulutuksen tavoitteena on ympäristöalan erikoisammattitutkinnon suorittaminen sekä organisaation että henkilökohtaisen osaamisen lisääminen ja omien mahdollisuuksien parantaminen työmarkkinoilla. Ympäristöalan erikoisammattitutkinto vesihuollon osaamisalalla on suunnattu vesihuollon työnjohtajille ja asiantuntijoille. Koulutus vahvistaa opiskelijan omaa ja hänen organisaationsa osaamista sekä antaa mahdollisuuden kehittää vesihuollon toimijoiden yhteistyötä.

Koulutus on laajuudeltaan 180 osaamispistettä, ja sen kesto on noin 16 kuukautta. Se on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohella.

Koulutus sisältää vesihuoltoalalla työskenteleville soveltuvia opintoteemoja, joista opiskelija valitsee itselleen parhaiten sopivan kokonaisuuden. Koulutuksessa käsittelemme esimerkiksi vesihuollon toimintakokonaisuutta ja kehittämistä, kestävää vesihuoltoa ja vesiturvallisuutta. Asiantuntijoilla koulutus painottuu erityisesti hanketyöskentelyyn ja työnjohtajilla henkilöjohtamistaitoihin ja työlainsäädäntöön. Erikoisammattitutkintoon hakeutuvalla henkilöllä tulee olla valmiiksi vesihuoltoalan osaaminen, kehittävä ote työtehtävissä sekä valmius laatia kehittämisdokumentteja omalle organisaatiolle.

Koulutuksen sisältö:

Koko tutkinnon suorittaminen edellyttää kolmen pakollisen ja kahden valinnaisen osan suorittamista, joista jokainen valitsee itselleen sopivimmat. Tutkinnon laajuus on yhteensä 180 osaamispistettä (= osp). Koulutus on monimuotokoulutusta. Koulutus järjestetään osittain verkossa ja koulutuksessa on myös lähipäiviä, jotka järjestetään Tampereella. Lähipäivien koulutuspaikka tarkentuu lähempänä koulutuspäivää. 

Pakolliset tutkinnon osat ovat:

  1. Työyhteisössä toiminen
  2. Toiminnan kehittäminen kestävällä tavalla
  3. Vesihuollon toimintaympäristön tunteminen sekä asiakas- ja sidosryhmäyhteistyö

Valinnaiset tutkinnon osat ovat:

  1. Kehittämishankkeen toteuttaminen tai Esimiehenä toimiminen
  2. Veden hankinnan kehittäminen tai Jäteveden käsittelyn kehittäminen tai Vesihuoltoverkostojen kehittäminen

Koulutuksen hinta:

Valtio rahoittaa ammatillisten tutkintojen opintoja, joten koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena opiskeluna valtionosuusrahotuksella. Koulutuksesta peritään Syklin opiskelijamaksu, joka on 500 € (alv 0).

Tutustu hakuohjeisiin ennen ilmoittautumista.

Koulutuksen orientaatiopäivä järjestetään 3.9.2024.
Hakuohjeet ja tietoa rahoitusmuodon valinnasta löydät täältä

Ilmoittaudu koulutukseen tästä!

 

Lisätietoa koulutuksesta: 

Jari Heiskanen

050 375 2657

jari.heiskanen@sykli.fi

 

Ajankohta

Alkaa:   3.9.2024 09:00
Päättyy:   31.12.2025 23:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Tarkempi koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin.
Tampere

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Jari Heiskanen

050 375 2657

jari.heiskanen@sykli.fi