Tapahtuman oletuskuva

Ympäristökasvatusta ulko-opetuksen keinoin 9.10. Helsinki

9.10.2023 09:00

Suomen ympäristöopisto Syklin koulutustila Pasilassa

Kaikki ulkona tapahtuva opetus ei ole automaattisesti ympäristökasvatusta. Mihin tulisi kiinnittää huomiota niin opetuksen suunnittelussa, toteutuksessa kuin oppimisympäristön valinnassa laadukkaan ympäristökasvatuksen näkökulmasta?

Koulutuksen aikana pureudutaan niin ympäristökasvatuksen teorioihin kuin siihen, miten kouluissa ja päiväkodeissa konkreettisesti voidaan ympäristökasvatusta toteuttaa. Keskiössä ovat Vihreä lippu -ympäristöohjelman teemat luonnon monimuotoisuus ja lähiympäristö.

Koulutusosion tavoitteena on tukea eopsin ja opsin arvoperustaan sitoutumista ulkona oppimisen kautta ja tarjota työkaluja koko oppimisyhteisön toiminnan kehittämiseen kestävämmäksi. Koulutuksessa tutustutaan toiminnallisesti ympäristökasvatuksen teorioihin, Vihreän lippu -ohjelman materiaaleihin, hyviin tosielämän esimerkkeihin sekä käytännön harjoituksiin ulkona.

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op sisältäen ennakkotehtävän, yhden lähipäivän ja jälkitehtävän, jonka myötä koulutuksen oppeja viedään käytäntöön omalla työpaikalla. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus toteutetaan osana Opetushallituksen rahoittamaa Yhdessä ulkoluokkaan – ulko-opettajuuden vahvistaminen -täydennyskoulutussarjaa. Hankkeen tavoitteena on lisätä opettajien ja kasvattajien ulkona oppimisen pedagogista osaamista ja valmiuksia.

Koulutus sopii kaikille ulkona oppimisesta ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille esi- ja perusopetuksen henkilökunnalle.

Kouluttajat ovat Ulko-opet ry:n ja FEE Suomen kouluttajia.

Kysy lisää:
Leena Honkasalo
044 091 8676
leena.honkasalo@sykli.fi

Ilmoittaudu mukaan 2.10. mennessä. 

Katso kaikki hankkeen koulutukset.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   9.10.2023 09:00
Päättyy:   9.10.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen ympäristöopisto Syklin koulutustila Pasilassa

Esterinportti 1, 3. krs.
00240 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Leena Honkasalo

044 901 8676

leena.honkasalo@sykli.fi