Kansallismuseo 48H: Näkökulmakierrokset

13.10.2023 22:00

Kansallismuseo, Keskihalli

Tunnettujen henkilöiden vetämät näkökulmakierrokset johdattavat museon näyttelyihin. Oppaina niin toimittajia, kirjailijoita ja artisteja. Paikkoja rajoitetusti, varaa paikkasi ainutlaatuisten näkemysten ja kokemusten äärelle.

PERJANTAI 13.10. 

klo 22 TÄYNNÄ
Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti: Yöpuolen tarinoita 

Millaisia levottomia sieluja Kansallismuseon seinät kätkevät sisälleen? Mitä uskomuksia ja rituaaleja kansanuskon pimeät puolet pitävät sisällään? Kierroksella kuullaan kauhutarinoita menneisyydestä ja kummitustarinoita Helsingin hengistä. Oppaina Helsingin henget -teoksen tekijät, kirjailijat Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti.

LAUANTAI 14.10.

klo 14 TÄYNNÄ
Juha Hurme: Kalevala, kansallisuusaate ja Suomen historia

Kirjailija Juha Hurme on tunnettu raflaavista näkökulmistaan Suomen historiaan. Kierroksella kuljetaan Kansallismuseon Toista maata -näyttelyn lävitse ruotien Kalevalan ja suomalaisuuden syntyä sekä itämerensuomalaisen runoutta. 

klo 15
Regina Rask: Muinaisuus on juurihoitoa nykyaikaan eksyneelle ihmiselle

Esihistoria palauttaa meidät perusasioihin. Se vie meidät aikaan, jolloin ruoka ei ollut identiteettikysymys, yhteisö oli yksilöä tärkeämpi ja kaikella oli sielu. Oppaana kierroksella toimittaja, kirjailija Regina Rask.

klo 16
Mirva Saukkola: 
 Vaatteet ja aatteet

Antiikki & Design -lehden päätoimittaja Mirva Saukkola pohtii Kansallismuseon Toista maata -näyttelyssä, miten tyyli ja tavat ovat heijastaneet kulttuurimme muutoksia.

klo 22 TÄYNNÄ
Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti: Yöpuolen tarinoita 

Millaisia levottomia sieluja Kansallismuseon seinät kätkevät sisälleen? Mitä uskomuksia ja rituaaleja kansanuskon pimeät puolet pitävät sisällään? Kierroksella kuullaan kauhutarinoita menneisyydestä sekä kummitustarinoita Helsingin hengistä. Oppaina Helsingin henget -teoksen kirjailijat Karolina Kouvola ja Vanessa Kairulahti.

SUNNUNTAI 15.10.

klo 14 
Miguel Peltomaa: Kieli on aikamme kuva - viittomia, sanoja sekä muotokuvia historiasta ja tästä hetkestä 

Viittomakielen mediapersoona, somevaikuttaja ja viittomakielen artisti Miguel Peltomaa opastaa Toista maata -näyttelyssä suomalaisella viittomakielellä. Kierros tulkataan suomen kielelle. Lähtö museon keskihallista.

klo 15 Robert Sundman: Yhdessä vai erikseen? Suomalaisten duunareiden ja pamppujen yhteistyö itsenäisyyden aikana

Politiikan toimittaja Robert Sundman vie yleisön kierrokselle Suomen tarina -näyttelyyn. Kierroksella pohditaan ajankohtaista teemaa: työmarkkinoita. Milloin historiassa on haluttu sopia asioista yhdessä ja milloin ei?

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

13.10.2023 22:00

Päättyy:  

15.10.2023 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo, Keskihalli

Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet