Kuvaus
EU:n palkka-avoimuusdirektiivi tulee saattaa voimaan kansallisesti kesään 2026 mennessä. Monet organisaatiot kaipaavat nyt selkeitä ohjeita ja käytännönläheistä tukea siihen, miten direktiivin vaatimukset voidaan ottaa osaksi yritysten arkea. Toimet objektiivisen ja sukupuolineutraalin palkkauksen vaatimukseen vastaamiseksi onkin aloitettava viimeistään nyt, jos organisaatiot haluavat varmistua siitä, että ne täyttävät direktiivin vaatimukset.
Tämä käytännönläheinen koulutus tarjoaa tiiviissä muodossa konkreettiset työkalut ja vinkit, joiden avulla organisaatiosi voi valmistautua direktiivin tuomiin vaatimuksiin. Koulutuksen käytyäsi opit rakentamaan selkeän palkkausjärjestelmän ja toteuttamaan palkka-avoimuutta käytännössä.
Kouluttajat:
OTM, asianajaja Alexa Kavasto, VALO Partners Asianajotoimisto Oy
-
Alexa on työoikeuteen erikoistunut asianajaja, yrittäjä, jonka mielestä juridiikan on oltava ymmärrettävää, käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä. Alexa on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja kirjoja. Niissä on käsitelty erityisesti työntekijän terveydentilaan ja työkykyyn liittyviä teemoja. Alexan väitöskirjatyö keskittyy sairausperusteisen irtisanomisen ajankohtaisiin kysymyksiin.
VT, asianajaja Kiira Koponen, VALO Partners Asianajotoimisto Oy
- · Kiira on työoikeuteen ja julkisiin hankintoihin erikoistunut asianajaja ja varatuomari, jolla on pitkä ja vankka kokemus asiakkaiden avustamisesta ja kouluttamisesta sekä työoikeudellisissa että tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Ennen yrittäjäksi ryhmistä Kiira on työskennellyt asianajotoimistossa työoikeustiimin vetäjänä sekä Helsingin hovioikeudessa ja markkinaoikeudessa.
__
Etäkoulutus: Palkka-avoimuusdirektiiviin valmistautuminen käytännössä, PDF
Ohjelma klo 9.00–12.00 +/-15 min.
Johdanto
- Direktiivin keskeiset vaatimukset ja voimaantulon aikataulu
- Konkreettiset vaikutukset organisaation toimintaan
Palkkatiedon saatavuus
- Työntekijöiden oikeudet ja työnantajan tietosuojavelvoitteet
Avoimen palkkakulttuurin luominen – käytännön toimenpiteet
- Nykytilan analyysi
- Saman ja samanarvoisen työn määrittely käytännössä
- Perusteettomien palkkaerojen tunnistaminen ja korjaaminen
- Raportointivelvoitteisiin vastaaminen
__