Kuvaus
Terveyden ja hyvinvoinnin kokemisen kannalta on tärkeää huomioida elämän kokonaiskuormitus. Tällä jaksolla tuodaan esille keskeiset hyvinvointiin vaikuttavat tekijät. Luodaan kuvaa kuinka mentaalisilla taidoilla ja ajattelulla on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille sekä töissä, että vapaa-ajalla.
Ajatuksilla on tyypillistä harhailla, luoda uhkakuvia ja harhautua epäoleellisiin, silloinkin kun sitä vähiten toivoisimme. Ongelmallisinta ei ole kuitenkaan ole tahdon puute tai mielen heikkous, vaan taipumus nähdä mielen normaali toiminta ongelmana. Voimme herkästi luulla, että järkevintä olisi tehdä sitä, mikä tuntuu mukavimmalta tai mitä haluamme, valitettavasti mieli ei tottele käskyjä samaan tapaan kuin vaikkapa keho.
Meidän tulisi oppia se, että ongelmat ja negatiiviset tunteet voivat myös auttaa meitä hyvinvoinnin tielle. Nämä ns. haitalliset uskomukset voidaan kääntää hyvinvointia edettäviksi asioiksi. Se tarkoittaa hyväksyvään havainnointiin ohjaamista, oleelliseen keskittymistä ja tietoiseen toimintaan valmentamista, sekä psykologiseen joustavuuteen opettelua. Lisäksi ensimmäisellä jaksolla kuvataan sisäisen motivaation neljä keskeistä tekijää.
Sisältö:
- Hyvinvoinnin tekijät
- Miksi ihminen voi huonosti?
- Miten irtaudutaan haitallisista negatiivisuuden ajatusmalleista
- Itsensä johtamisen merelle
- Sisäisen motivaation lähtökohdat
Kouluttajat:
Jukka Kataja: Jukalla on pitkät ratkaisukeskeisen työskentelyn opinnot. Jukalla on yli 30 vuoden kokemus huippu-urheilijoiden psyykkisestä valmennuksesta. Jukka on kirjoittanut useita kirjoja rentoutumisesta, mentaalitaidoista ja johtamisesta. Jukka on tehnyt 25 vuotta esihenkilö- ja johdonvalmennuksia ja työnohjauksia erilaisissa yrityksissä ja yhteisöissä.
Merja Vuorinen: kokenut työyhteisöjen ja esihenkilöiden valmentaja ja kouluttaja. Kouluttaa, luennoi ja valmentaa. Erikoistunut myös kiireenkesytykseen. Koulutukseltaan psykoterapeutti ja VTM.
Kummallakin kouluttajalla on vahva ratkaisukeskeinen ja urheilupsykologinen, sekä positiivisen psykologinen ote valmennuksissa.
__
Webinaari: Psyykkinen vahvuus, PDF
__