Kuvaus
Koulutuksessa käydään lävitse perusteista alkaen, mihin suuriin kielimalleihin perustuvia tekoälyjä voidaan käyttää ja miten niitä kannattaisi käyttää. Käytämme koulutuksessa useita tekoälypalveluita kuten ChatGPT, Google Bard ja Microsoft Bing Chat sekä mahdollisuuksien mukaan Microsoft 365 Copilot palvelua (tulossa). Katsomme demonstraatioin eri palveluita ja erilaisia tehtäviä. Pohdimme palveluiden järkevintä käyttötapaa sekä sivuamme käytön tietoturvaa ja tietosuojaa ja käytön ohjeistamista organisaatiossa. Suurin osa koulutusajasta käytetään käytännön esimerkkien läpikäyntiin. Esimerkit käsittelevät laajasti tekstin tuottamista, ideointia, tiivistämistä, datan käsittelyä, viestintää ja lukuisia muita hyödyllisiä aiheita.
Koulutuksen jälkeen jokainen pystyy hahmottamaan tekoälyn käyttöön liittyviä hyötyjä ja riskejä sekä osaa käyttää tekoälyä erilaisissa tehtävissä. Koulutus antaa myös katsauksen siitä, mitä tällä nopeasti kehittyvällä alalla tapahtuu juuri nyt erilaisten palveluiden ja ominaisuuksien suhteen.
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat hyödyntää generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka suunnittelevat integroivansa tekoälyn organisaationsa työnkulkuihin ja prosesseihin.
__
Webinaari: Tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet, PDF
Ohjelma klo 9.00–12.00 +/-15 min.
Sisältö:
- Tekoälyn toimintaperiaate
- Mihin tehtäviin tekoäly soveltuu?
- Mihin tekoälyä ei kannata käyttää?
- Erilaisia tekoälypalveluita ja käyttötapoja
- Viimeisimmät kehityskulut palveluissa ja mitä tulossa?
- Esimerkkikäyttö ja sovelluskohteita
- Tekstin tuottaminen ja ideointi
- Tiivistelmät ja yhteenvedot
- Ymmärryksen hakeminen tekoälyn avulla
- Sosiaalinen media ja viestintä
- Tekstin analyysi
- Datan käsittely
- Muita hyödyllisiä sovelluskohteita
- Käyttöön liittyvät riskit/ongelmat
- Tietoturva ja tietosuoja
- EU:n tuleva tekoälyasetus
- Yrityksen tekoälyohjeistuksen laatiminen
- Työn tulevaisuus?